Αρχική / Μητρότητα / Θέλω να γίνω Μαμά / Να γιατί είμαι ευγνώμων για τη διαφορά ηλικίας των παιδιών μου!

Να γιατί είμαι ευγνώμων για τη διαφορά ηλικίας των παιδιών μου!

at852755055

Όπως αρκετές γυναίκες, πάντα ήθελα πολλά παιδιά. Είμαι μεγαλύτερη από 4 αδέρφια, ο σύζυγός μου όμως είναι μοναχοπαίδι, έτσι το πλάνο μας ήταν να κάνουμε 2 παιδιά. Να τα βρούμε κάπου στη μέση.

Ως ζευγάρι στρατιωτικών, παντρευτήκαμε μικροί και το πρώτο μου παιδί το έκανα πριν τα 22 μου. Φυσικά σύντομα αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν το δεύτερο μωρό πρέπει να μπει στο πρόγραμμα καθώς το πρώτο πλησίαζε στην ηλικία του 1 έτους. Ήξερα πως ήταν πολύ νωρίς για εμάς, οπότε θέσαμε στόχο να κατασταλάξουμε πρώτα και μετά να προχωρήσουμε στο δεύτερο παιδί, όταν θα είμαστε έτοιμοι.

Κάπως έτσι βρισκόμαστε στο τώρα, 7 χρόνια αργότερα, επιτέλους επεκτείνουμε την οικογένεια μας. Αρχικά, είχα πολλούς δισταγμούς στο να περιμένω τόσο πολύ για να κάνω το δεύτερο παιδί, και ρωτούσα τον εαυτό μου τις τυπικές ερωτήσεις: Θα νιώθουν κοντά τα παιδιά μου; Θα ενδιαφέρεται ο Branden για ο μωρό; Τώρα όμως που το ζω, πρωινές ναυτίες και όλα αυτά, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη, με την απόφαση μας να μην ακούσουμε κανένα και να περιμένουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι για την προσθήκη ενός δεύτερου παιδιού στην οικογένεια.

Παρακάτω ακολουθούν οι λόγοι:

Δεν θα είχα την ενέργεια να κυνηγάω ένα νήπιο ενώ θα ήμουν έγκυος.

Συνεχίζω να σκέφτομαι την πρώτη μου εγκυμοσύνη, όταν στα 21 στην Νέα Υόρκη. δούλευα και πήγαινα ταυτόχρονα σχολείο, δεν θα μπορούσα να το κάνω τώρα σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι πλέον είμαι σχεδόν 30 ετών αλλά η ενέργειά μου είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Ναι η μέρες μας ξεκινούν πολύ νωρίς και πρέπει να βάλω τον μικρό στο λεωφορείο στις 6:50 π.μ., αλλά έχω ολόκληρη τη μέρα για να βγάλω ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ να είμαι έγκυος και να τρέχω και πίσω από ένα πιτσιρίκι. Ακούγεται εξουθενωτικό.

Έχω την βοήθεια ενός παιδιού που μπορεί πραγματικά να με βοηθήσει.

Παρόλο που οι δουλειές ακόμα δεν είναι πολλές, ο μικρός Branden ξέρει πως θα πρέπει να βοηθάει περισσότερο όταν έρθει το μωρό. Αλλά για την ώρα, το ότι μου φέρνει σνακ και χυμό όποτε του το ζητάω με κάνει τόσο χαρούμενη.

Ο γιος μου καταλαβαίνει τι συμβαίνει, και είναι τόσο ενθουσιασμένος που ζει αυτή την εμπειρία μαζί μας.

Ο Branden περίμενε πολύ καιρό για ένα αδερφάκι, γι αυτό ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν του ανακοινώσαμε ότι επιτέλους θα συμβεί! Θέλει να παίρνει μέρος στα πάντα, στο κάθε βήμα, και πραγματικά αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Βάζουμε τα δυνατά μας για να τον κάνουμε κομμάτι όλης αυτής της διαδικασία, και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις από την αναμονή του ερχομού του μωρού. Είναι μια τέλεια εμπειρία για την δημιουργία δεσμού ανάμεσα στα αδέρφια.

Ναι, η σχέση του Branden με το μωρό θα είναι διαφορετική, αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο ξεχωριστή. 

Το ότι ήμουν το μεγαλύτερο παιδί σε μια οικογένεια με 4 παιδιά, σήμαινε πως ήμουν 9 χρονών όταν γεννήθηκε η μικρότερη αδερφή μου, μοιάζουμε περισσότερο από τα άλλα 2 αδέρφια μας και έχουμε μια εκπληκτική σχέση. Αυτό είναι αρκετά καθησυχαστικό για εμένα, γιατί ξέρω πως η σχέση του Branden με το αδερφάκι του θα είναι δυνατή, ανεξαρτήτως της μεγάλης διαφοράς ηλικίας.

Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Παιδιά που δεν είναι… και τόσο «ενθουσιασμένα» με τα μικρότερα αδέρφια τους -Φωτογραφίες

Δείτε Επίσης

χαρακτηριστικά νεογέννητου βρεφους

40 φυσιολογικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στα νεογέννητα βρέφη

Πρώτη φορά γονείς; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Η καρδιά σας θα έχει σίγουρα πλημμυρίσει από ποικίλα συναισθήματα, ευτυχίας, …

error: