Αρχική / Οικογένεια / Μπαμπάς / Οι 9 λόγοι για τους οποίους αγαπώ τον σύζυγό μου περισσότερο σαν πατέρα των παιδιών μου.

Οι 9 λόγοι για τους οποίους αγαπώ τον σύζυγό μου περισσότερο σαν πατέρα των παιδιών μου.

01

Πως μπορεί πραγματικά να γνωρίζεις πως θα είναι σαν πατέρας ο σύζυγός σου; Μπορεί να έχετε αμέτρητες και ατελείωτες συζητήσεις για το πως θα μεγαλώσετε τα παιδιά σας, τι όνομα θα τους δώσετε και αν θα τους επιτρέπεται να βλέπουν τηλεόραση ή όχι. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να ξέρεις πραγματικά ποτέ. Εδώ δεν ξέρω καν, αν είμαι η ίδια η μαμά που πίστευα ότι θα είμαι.

Πολλές φορές η προσωπικότητα και οι ανάγκες του παιδιού μας, υποδεικνύουν το είδος των γονιών που γίναμε, ασχέτως με το τι θέλαμε. Η προσαρμογή στη μετάβαση από άντρα και γυναίκα σε πατέρα και μητέρα μπορεί αδιαμφισβητητα να φέρει πολλές προκλήσεις, αλλά μπορεί να δημιουργήσει πολλούς διαφορετικούς λόγους για να αγαπήσεις τον σύντροφό σου με τρόπο διαφορετικό από πριν.

Σκέφτηκα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας 9 λόγους για τους οποίους αγαπάω τον σύζυγό μου, περισσότερο σαν πατέρα των παιδιών μου.

1. Νομίζει πως είμαι ακόμα πιο σκληρή από ότι ήμουν πριν. Με έχει δει να γεννάω, και όχι μια φορά, χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Μου κρατούσε το χέρι, μου έκανε μασάζ στη πλάτη και ήταν αυτός που με έκανε να νιώθω καλύτερα παρά τον πόνο που βίωνα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια άλλη κοινή εμπειρία μας που μπορεί να το ξεπεράσει.

2. Η ανόητη φωνή του. Μιλάει σαν τον Mickey Mouse την ώρα του φαγητού, κάτι που θα έμοιαζε ανόητο αν δεν είχαμε παιδιά, και τα παιδιά πεθαίνουν από το γέλιο με τον μπαμπά τους.

3. Πραγματικά πιστεύει πως είμαι η καλύτερη μαμά που έχει υπάρξει. Κάποιες φορές νιώθω σαν να είμαι μια αποτυχία, αυτός είναι πάντα εκεί για να με διαβεβαιώσει πως κάνω καλά την δουλειά μου. Μόνο κάποιος που παλεύει καθημερινά μαζί σου και συνεχίζει να βλέπει την επιτυχία σου, μπορεί να γίνει πιστευτός όταν σου λέει τέτοια κοπλιμέντα.

4. Είναι πάντα εκδηλωτικός και στοργικός απέναντί μου. Όταν βλέπω να έχει την ίδια συμπεριφορά και απέναντι στα παιδιά μας, λιώνω.

5. Διηγείται ιστορίες και παραμύθια. Έχω ακούσει τις ιστορίες του αμέτρητες φορές, αν θέλεις ποτέ να μάθεις κάτι, ρώτα τον άντρα μου, θα έχει την απάντηση και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια μεγάλη απάντηση. Όπως και να έχει όταν βλέπω τα παιδιά μου να φαντάζονται και να δημιουργούν διάφορες σκηνές στο μυαλό τους, βλέπω την μαγεία μέσα στα μάτια τους, και είναι σαν να ακούω μια καινούργια ιστορία κάθε φορά.

6. Όταν μου έχει τελειώσει η υπομονή, μπορώ πάντα να υπολογίζω σε αυτόν. Εάν υπάρχει ένα πράγμα που είναι πάντα πρόθυμος να συζητήσει μαζί μου είναι για τα παιδιά μας. Είτε είναι κάτι καλό είτε κάτι κακό.

7. Είναι ο δάσκαλός τους. Μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε στιγμή διδασκαλίας. Συζητάει τα πάντα με τα παιδιά μας και το πιο σημαντικό τα ακούει. Μια ικανότητα που έχει εξασκήσει αρκετά από τότε που έγινε πατέρας.

8. Είναι ο συμπαίκτης μου. Είμαστε μια ενωμένη ομάδα. Έχω την ελευθερία να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με τον τρόπο που θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Σε κάποια πράγματα διαφωνούμε, αλλά συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα.

9. Για αυτόν υπάρχει πάντα ένα μάθημα για να δώσει στα παιδιά μας. Είναι ένας άνδρας που πιστεύει στις αξίες, στο σεβασμό και την αγάπη. Δείχνει στα παιδιά μας πως πρέπει να ζουν δίνοντας τους το παράδειγμα με τις πράξεις του. Τι άλλο θα μπορούσες να ζητήσεις από τον πατέρα των παιδιών σου;

Έτσι, ενώ η σχέση ανάμεσα στη γυναικά και τον άντρα μπορεί να αλλάξει δραματικά με τον ερχομό των παιδιών, μπορεί να είναι μια όμορφη διαδικασία. Αυτό που αγαπούσα στον άντρα μου όταν τον παντρεύτηκα, έχει εξελιχθεί σε αγάπη ως πατέρα των παιδιών. Είμαι σίγουρη πως η αγάπη μας θα μεγαλώσει και θα εξελιχθεί όσο τα παιδιά μας μεγαλώνουν και όταν φτιάξουν τις δικές τους οικογένειες.

Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας προειδοποιεί: Γονείς προσέξτε τα μωρά σας μην πάθουν το ίδιο με την κόρη μου!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας μελλοντικός πατέρας!

Ένας πατέρας βρήκε τον τρόπο να χαρίζει χαμόγελα σε άρρωστα παιδιά

Δείτε Επίσης

42-69315240

Εγκυμοσύνη: Η επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

*Γράφει o Άρης Τσιγκρής – Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος,  MD PhD. Η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα …

error: