Αρχική / Παιδί / 5 Τρόποι για να ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί! Δοκιμάστε τους πιάνουν!

5 Τρόποι για να ηρεμήσετε ένα θυμωμένο παιδί! Δοκιμάστε τους πιάνουν!

11-baby-bump-struggles-all-pregnant-women-know-2-21788-1457040455-6_big

Εκτός και αν είστε κάποιος άγγελος, το να προσπαθείς να ηρεμήσεις ένα νευριασμένο παιδί είναι μεγάλη πρόκληση. Παρόλο κανένας γονιός δεν είναι χαρούμενος όταν το παιδί του έχει ξεσπάσματα, ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και ανθρώπινο συναίσθημα.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καλμάρετε τα παιδιά σας όταν θυμώνουν:

1. Μην χρησιμοποιείς τις λέξεις. Όταν ένα παιδί είναι νευριασμένο, αντί να του εξηγήσεις γιατί δεν πρέπει να νευριάζει προσπάθησε αυτό:  «Το καταλαβαίνω, ήθελες πολύ να έρθεις μαζί μου για ψώνια…» Πείτε λίγα λόγια, αλλά δώστε του να καταλάβει ότι αντιλαμβάνεστε τον λόγο που είναι θυμωμένος.

2. Δώστε μια αγκαλιά. Πολλά παιδιά βασίζονται στην φυσική επαφή, φαίνεται να τα ηρεμεί. » Ξέρω ότι είσαι πολύ θυμωμένος, μπορώ να σαι κάνω μια αγκαλιά όμως;» Κάποια παιδιά δέχονται την ευκαιρία να νιώσουν την ασφάλεια μέσα στην αγκαλιά των γονιών τους.

3. Κουνήσου! Ο θυμός είναι ενέργεια, αυτή που νιώθετε να κατακλύζει το σώμα σας. Όταν το παιδί σας είναι θυμωμένο, παίξτε μαζί του, χορέψτε ή κάντε οτιδήποτε μπορείτε για να διοχετεύσετε αλλού αυτή την ενέργεια.

4. 3 + 10. Αυτό είναι ένας εύκολος κανόνας για να τον μάθουν και να τον θυμούνται τα παιδιά , αλλά είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε πρώτη φορά όταν θα είναι ήρεμο. Βάλτε το ένα χέρι σας στην κοιλιά και πάρτε 3 βαθιές αναπνοές, μόλις τελειώσετε με τις αναπνοές μετρήστε έως το 10. Πείτε στο παιδί σας να κάνει το ίδιο. Χρησιμοποιώντας την μέθοδο «3+10» το παιδί σας θα μάθει να έχει περισσότερο αυτοέλεγχο.

5. Περπάτημα και πίεση. Ένα μαλακό μπαλάκι που το παιδί μπορεί να πιέζει με τα χέρια του είναι κατάλληλο εργαλείο όταν τα συναισθήματα του θυμού του αρχίζουν να ξυπνούν. Επίσης το περπάτημα μαζί με κάποιον προαιρετικό θόρυβο μπορεί να κάνε θαύματα. Είπαμε ο θυμός είναι ενέργεια, η οποία μπορεί να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη όταν μπορούμε να την διοχετεύσουμε κάπου.

Αν το παιδί σας είναι θυμωμένο πολύ συχνά, μάλλον πρέπει να ψάξετε κάτω από το σύμπτωμα για την αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που μπορεί να τροφοδοτούν τα ξεσπάσματα του, συμπεριλαμβανομένου ακαδημαϊκών προβλημάτων, πίεσης, κατάθλιψης, ή χρόνιας απογοήτευσης.

Susan Stiffelman

Διαβάστε επίσης:

Επιβράβευση και Τιμωρία

Έρευνα «κρυφάκουσε» οικογένειες και αποδεικνύει: Το να χτυπάς τα παιδιά δεν έχει αποτέλεσμα!

Τελικά πρέπει να προσποιηθείς οτι δεν άκουσες εαν το παιδί σου βρίσει;

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: