Αρχική / Γυναίκα / Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

 

breast-cancer-chemicals-mommy-greenest-photo-600

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού υλοποιούν σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, (ΕΑΕ), με χρηματοδότηση από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η δράση απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 70 ετών, που δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι δήμοι: Παρανεστίου, Αργιθέας, Δεσκάτης, Νεστορίου, Αγράφων, Πρεσπών, Ακτίου-Βόνιτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Σκιάθου, Μετσόβου, Βιάννου, Ορχομενού, Ζαγορίου, Σαμοθράκης, Οροπεδίου Λασιθίου και Ναυπακτίας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών και στο διάστημα αυτό κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στους δήμους που συμμετέχουν στη δράση, προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενες να εξεταστούν. Η ενημέρωση για τις ημέρες και τις ώρες επίσκεψης της κινητής μονάδας θα γίνεται από το Δήμο. Για την εξέτασή τους θα πρέπει να έχει κλειστεί ραντεβού το οποίο θα έχει οριστεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες που θα έχει ορίσει ο δήμος της περιοχής.

“Στόχος είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας”, ανέφερε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Συνολικά η κινητή μονάδα έχει επισκεφθεί 387 περιοχές της χώρας και έχει κάνει 49.494 μαστογραφικούς ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν ευρήματα σε 1.116 περιπτώσεις.

“Η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδίως πληθυσμού που διαβιεί σε ορεινούς κι απομακρυσμένους ή μικρούς νησιωτικούς Δήμους. Από τη μια η οικονομική κατάσταση, κι από την άλλη η γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να έχουν πρόσβαση σε νοσηλευτικά ιδρύματα και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, για τα ζητήματα προστασίας, πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: tanea24.gr

Διαβάστε επίσης:

Πότε πρέπει να γίνονται τα εμβόλια «κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»

Καθημερινά 20 παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη χάνουν τη μάχη με τον καρκίνο

Μοιράζομαι αυτή τη φωτογραφία για να μάθουν οι άνθρωποι πως ο καρκίνος ΔΕΝ είναι πάντα…

Δείτε Επίσης

%ce%b8%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%b3%ce%ba%cf%85%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b7

Θρομβοφιλία και εγκυμοσύνη. «Δεν πρέπει να μας φοβίζει»

Η θρομβοφιλία δεν είναι μια σπάνια νόσος, εφόσον εμφανίζεται σε 1 στους 15 ανθρώπους, ενώ από …

error: