Αρχική / Must See / Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να αφήνουμε τα παιδιά μας να περπατούν ξυπόλητα

Γιατί οι ειδικοί συστήνουν να αφήνουμε τα παιδιά μας να περπατούν ξυπόλητα

mora-xipolita

Μπορεί να εκνευρίζεστε συνέχεια που τα παιδιά σας δεν φοράνε τις παντόφλες τους, ή να φοβάστε να πατάει με γυμνά πόδια στο πάτωμα ή στα πλακάκια της αυλής, όμως υπάρχουν επιστήμονες που λένε πως αυτό τελικά, είναι καλό για τα παιδιά! Δείτε γιατί…

Η Δρ. Kacie Flegal, γιατρός και χειροπρακτικός, αναφερει πως τα πόδια είναι ένα από τα πιο σημαντικότερα μέρη του σώματός μας. Όμως έχουμε μάθει να φοράμε όλη μέρα παπούτσια, να κρατάμε σε κλειστό περιβάλλον τα πόδια μας και να μην τα αφήνουμε να «ανασάνουν» όσο θα έπρεπε. Τα παπούτσια, όμως, παγιδεύουν βακτηρίδια και μύκητες!

Αφήστε τα παιδιά σας να περπατούν ξυπόλητα σε μέρη προστατευμένα γιατί έτσι ενθαρρύνεται το φυσικό βάδισμα, κάτι που στην ουσία τα παπούτσια εμποδίζουν. Ειδικά στα μωράκια που τους φορούν παπουτσάκια πριν καν ξεκινήσουν να περπατούν. Κι όμως, σ’αυτή την κρίσιμη ηλικία για τη βάδιση, τα παπούτσια αναστέλλουν τη δημιουργία ισχυρών νευρολογικών συνδέσεων.

Με το πόδι γυμνό επίσης το σώμα αντιλαμβάνεται και την αίσθηση του γρασιδιού, την άμμο και όλη τη φύση- και τα παιδιά έτσι μαθαίνουν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια,γίνονται πιο προσεκτικά στο περπάτημά τους και αποκτούν καλύτερη ισορροπία. Τονίζει δε, πως είναι πολύ πιο πιθανό να μολυνθούν από τα βρώμικα χέρια τους, όταν τα βάζουν στο στόμα ή όταν τρίβουν τα μάτια τους, παρά από τα γυμνά τους πόδια.

yolife.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς δημιουργούνται στην πραγματικότητα οι απίστευτες φωτογραφίες των νεογέννητων μωρών

Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ: Δείτε πώς θα το κάνετε σωστά!!

Τα παιδιά ΠΑΝΤΑ σε παιδικά καθίσματα στο αυτοκίνητο! ΠΑΝΤΑ!

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: