Αρχική / Must See / Μια τιμωρία διαφορετική από τις υπόλοιπες!

Μια τιμωρία διαφορετική από τις υπόλοιπες!

12828937_10207770029960074_2072585012651698446_o

Κάποιες φορές σαν γονείς πρέπει να είμαστε αστείοι και διασκεδαστικοί. Κάποιες άλλες φορές όμως πρέπει να επιβάλλουμε το «νόμο». Αυτό ακριβώς έκανε και μια μαμά μετά την συνεχή άρνηση της κόρη της να καθαρίσει το δωμάτιο της, με μια ιδιοφυή ιδέα.

Η Alice Velásquez έγραψε στο Facebook την περασμένη εβδομάδα ότι κουράστηκε να παρακαλάει την κόρη της να καθαρίσει το δωμάτιο της, και έτσι αποφάσισε να βάλει σε σακούλες όλα τα πράγματά της και να την κάνει να τα αγοράσει πίσω.

“Τι να κάνεις όταν δεν αντέχεις άλλο να παρακαλάς την κόρη σου να μαζέψει το δωμάτιο της που έχει καταντήσει σαν να ζουν άστεγοι εκεί μέσα;” γράφει η μητέρα. “Βάζεις τα πάντα σε σακούλες (ναι τα πάντα) και της τα πουλάς για $25 την τσάντα (και πρέπει να κερδίσει τα χρήματα κάνοντας δουλειές του σπιτιού).”

Η Velásquez επίσης είπε πως το καλύτερο μέρος της τιμωρίας είναι ότι έβαλε τα πράγματα μέσα στις τσάντες ακριβώς όπως τα βρήκε, τελείως τυχαία. Εξηγεί,» έτσι μπορεί με τα $25 να αγοράσει μια τσάντα με βρόμικα ρούχα ή σκουπίδια.»

Η Velásquez είπε πως η κόρη της ήδη έχει κερδίσει κάποια από τα πράγματά της πίσω, και πως την βοηθάνε τα αδέρφια της για να κάνει περισσότερες δουλειές και να κερδίσει πιο γρήγορα τα χρήματα που χρειάζεται για να πάρει πίσω όλα της τα πράγματα και έτσι η τιμωρία- μάθημα για την κόρη έγινε και μια άσκηση για τον δεσμό των αδερφών.

Βλέπουμε πολλές τακτικές τιμωρίας οι οποίες είναι υπό αμφισβήτηση, αλλά πρέπει στα αλήθεια να παραδεχτούμε πως αυτή η τιμωρία ήταν μια ιδιοφυής τιμωρία. Δεν έβαλε τις φωνές στην κόρη της, δεν την ντρόπιασε, δεν την ταπείνωσε. Της έδωσε μια λογική συνέπεια και την έμαθε ένα πολύτιμο μάθημα για το ότι πρέπει να προσέχει τα πράγματά της.

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο, και να βρεις τον τρόπο που θα τα πειθαρχήσει είναι ακόμα δυσκολότερο. Αυτή η μαμά τα κατάφερε και ειλικρινά είμαι χαρούμενη που το μοιράστηκε στο Facebook έτσι ώστε να κάνουμε και εμείς το ίδιο αν υπάρξει η ανάγκη.

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για…; ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ για τα πιο κοινά γονεϊκά διλήμματα.

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: