Αρχική / Κοινωνικά / Ωδή στο «ντροπιαστικό» γυναικείο σώμα μετά την εγκυμοσύνη!

Ωδή στο «ντροπιαστικό» γυναικείο σώμα μετά την εγκυμοσύνη!

56dee4391500002a000b15a9

Μια μητέρα δυο παιδιών λέει όχι στην αυτολύπηση και αγκαλιάζει το σώμα της με έναν ισχυρό τρόπο.

Την Κυριακή που πέρασε η blogger και μητέρα Ntima Preusser μοιράστηκε 4 φωτογραφίες στο Facebook.

Αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο που η κοινωνία της λέει να δει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη, η Preusser γράφει: «Αυτά τα κομμάτια του εαυτού μου υποτίθεται είναι βρόμικα, απαράδεκτα και ντροπιαστικά.»

«Έχω σπαταλήσει πολύ χρόνο μισώντας τον εαυτό μου για να χαλάσω κι άλλο συνεχίζοντας να μην αγαπώ το μόνο πράγμα που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα για την επιβίωση μου σε αυτή την κουραστική ζωή,» προσθέτει η μητέρα, η οποία γέννησε 2 κόρες, την Anabel, 2 ετών και την 7 μηνών Olive.

 12798842_10153374196827401_2853551018055552615_n

Η Preusser μετά μοιράστηκε τον όρκο της να αγαπάει το σώμα της, ως το πλοίο της ζωής και επιβίωσης της. «Το σώμα μου είναι υπεύθυνο για να με πείσει να σηκωθώ από το κρεβάτι όταν το φως της ημέρας είναι τρομακτικό,» γράφει η Preusser, υπογραμμίζοντας τους ανεκτίμητους τρόπου που το σώμα της έχει ενισχύσει την ύπαρξή της.

«Έβαλα τροφή στο σώμα μου όταν το μυαλό μου με είχε πείσει ότι δεν άξιζα να φάω,» προσθέτει. «Τα κόκαλά μου βοήθησαν να γεννηθούν δυο τέλεια παιδιά, και τα κράτησαν όσο καιρό χρειαζόταν.»

12814573_10153374197322401_4183810666129989303_n

«Και ναι, τα μαλλιά μου πέφτουν . και κάποια άλλα πράγματα έχουν αρχίσει να κρέμονται αλλά το σώμα μου είναι το βραβείο μου,» καταλήγει. «Τα σημάδια μου λένε τις ιστορίες μου. Το σώμα μου με έκανε μητέρα, αλλά τα μωρά μου με έκαναν γυναίκα. Αυτήν η μορφή είναι δικιά μου.

«Ήμουν πάντα παθιασμένη με την εικόνα του σώματος ως κάτι με το οποίο πάλευα καθώς μεγάλωνα,» συνεχίζει.»Ποτέ δεν είχα αγαπήσει το σώμα μου περισσότερο από τώρα και έχω μάθει πως είναι η συγχώρεση αφού έκανα τις κόρες μου.»

Η Preusser ελπίζει ότι η δημοσιοποίηση της θέσης της στο Facebook  μπορεί να βοηθήσει άλλες μαμάδες να εκτιμούν τα σώματά τους, για τις ιστορίες που λένε και να τα δουν για όλα αυτά που είναι, αντί για όλα αυτά που δεν είναι. Ωστόσο, δεν θέλει να κάνει κάποιον να αισθάνεται άσχημα επειδή δεν έχουν το έχουν επιτύχει αυτό.

«Το να αγαπάς τον εαυτό σου, τελείως, είναι μια διαδικασία.Είναι εντάξει να επιθυμούμε την υγεία, την άνεση και την εμπιστοσύνη στο σώμα μας, αν αυτό σημαίνει την εξωτερική αλλαγή. Αλλά, πιστεύω, πως το να αγαπάμε τον εαυτό μας  ολοκληρωτικά, είναι τελικά, είναι το πρώτο βήμα για να επιτύχουμε οτιδήποτε από τα παραπάνω.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

ΌΧΙ! Τα μωρά ΔΕΝ καταστρέφουν το γυναικείο σώμα!

Η καλύτερη απάντηση ενός μπαμπά για την κοιλιά της γυναίκας του μετά την εγκυμοσύνη!

Δείτε Επίσης

%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1%ce%b9

Στη Συγκοίμιση λέμε «ναι»!!

Η συγκοίμιση (ή συν-κοίμιση ή και παρακοίμιση), διεθνώς γνωστή με τον όρο co-sleeping, είναι η …

error: