Αρχική / Παιδί / Διαπαιδαγώγηση / Ο λόγος που η κόρη μου ίσως ρίξει μπουνιά στον γιο σου

Ο λόγος που η κόρη μου ίσως ρίξει μπουνιά στον γιο σου

Snapping-Bra-Girls

Μου φαίνεται σαν χθες όταν προσπαθούσα να πάρω αποφάσεις του τύπου θηλασμός ή φόρμουλα και άλλες που αφορούσαν την διαπαιδαγώγηση και την ανάπτυξη του παιδιού μου. Αλλά τώρα πάει γυμνάσιο και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει.

Τα 13 είναι μια συναρπαστική ηλικία με μια γκάμα συμπεριφορών: Όταν η κόρη μου παίζει ακόμα με κούκλες, κάποιοι από τους συμμαθητές της βγαίνουν ραντεβού και έχουν αρχίσει να αποκτούν κάποια σεξουαλική συμπεριφορά ( ναι το κάνουν, ακόμα και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε). Είμαι τυχερή που το παιδί μου μου λέει πολλές ιστορίες για το πως περνά η μέρα της και με ρωτά για τα πράγματα που την απασχολούν. Έχω βάλει τα δυνατά μου για να της δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικές απαντήσεις και ειλικρινείς.

Χθες μου είπε πως πως ένα αγόρι ξεκούμπωσε το σουτιέν ενός κοριτσιού στην τάξη και με ρώτησε πως πρέπει να αντιδράσει εάν κάτι τέτοιο συμβεί και σε εκείνη. Ζύγισα την απάντησή μου προσεκτικά. Θα μπορούσα να τις δώσω αρκετές απαντήσεις, αλλά αποφάσισα να της δώσω την αληθινή- αυτή που θα την ακολουθεί στο μέλλον. Αλλά, κάποιοι από εσάς που μεγαλώνετε αγόρια θα πρέπει πιθανόν να προειδοποιηθείτε για το τι την συμβούλεψα.

Αγαπητοί γονείς αγοριών που μπορεί να είναι συμμαθητές της κόρης μου,

Γυμνάσιο,ε; Ξέρω πως κάποια από τα παιδιά σας σας δίνουν απαντήσεις Μονολεκτικές όταν τα ρωτάτε πως ήταν η μέρα τους και καταλαβαίνω τον πόνο σας. Ως μητέρα ενός επικοινωνιακού κοριτσιού, μπορώ να σας πω, πως μερικά πράγματα όπως το τράβηγμα της φούστας και το ξεκούμπωμα του σουτιέν έχουν επισήμως ξεκινήσει. Πιστεύω πως χρειάζεστε μια προειδοποίηση, από σεβασμό, για το τι είπα στην κόρη μου να κάνει στους γιους σας εάν της ξεκουμπώσουν ποτέ το σουτιέν στο σχολείο.

Να τους ρίξει μια μπουνιά στο λαιμό.

Συνειδητοποιώ ότι αυτό παραβιάζει την πολιτική του σχολείου για μηδενική ανοχή στη βια. Γνωρίζω ότι μπορεί να την στείλουν στο διευθυντή και να τιμωρηθεί. Πιθανόν και να λάβω κάποια κλήση και να πρέπει να παρευρεθώ σε κάποια συνάντηση στο σχολείο. Τις έχω πει πως υπάρχει πιθανότητα για απουσία η αποβολή, και μπορεί να μην μπορώ να κάνω και πολλά για να την υπερασπιστώ.

Της έχω πει επίσης πως αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνει.

Κατά την διάρκεια της κλήσης ή της συνάντησης στο σχολείο θα πω πω «κάντε ότι πρέπει να κάνετε.» Καταλαβαίνω πως υπάρχουν κανόνες, και πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Μαθαίνω στα παιδιά μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες. Αλλά σας διαβεβαιώνω, θα πάω την κόρη μου για παγωτό και βόλτα εκείνο το βράδυ, γιατί επίσης διδάσκω τα παιδιά μου πως το να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους είναι μια ικανότητα που κανείς δεν μπορεί να τους την πάρει. Εάν δεν έχεις προσκαλέσει κάποιον άνθρωπο να βάλει τα χέρια του στα εσώρουχά σου, και πόσο μάλλον όταν το κάνουν για να σε εκθέσουν μπροστά σε κόσμο, πρέπει να το σταματήσεις.

Τώρα μπορεί να μην σας αρέσει η πιθανότητα, το μικρό γλυκό σας αγοράκι να φάει μπουνιά και μπορώ να σας καταλάβω πλήρως, γιατί έχω και εγώ ένα γιο. Εάν η ιδέα της μπουνιάς δεν σας αρέσει απλά επιχειρήστε το παρακάτω: Διδάξτε το να μην τραβάει τα σουτιέν των κοριτσιών στο σχολείο.

Χάρηκα που τα είπαμε!

Αγαπητοί γονείς κοριτσιών που μπορεί να είναι συμμαθήτριες με τον γιο μου,

Διδάσκω στον γιο μου να συμπεριφέρεται στα κορίτσια με σεβασμό. Εάν κάνει οτιδήποτε από τα παραπάνω και οι κόρες σας του δώσουν μπουνιά, θα το αξίζει.

Τώρα μπορείτε να μου κάνετε μια χάρη; Σας παρακαλώ διδάξτε στις κόρες σας ότι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν σε ότι γίνεται χωρίς την θέληση της με ένα τρόπο όχι παθητικό.

Ευχαριστώ!

Επιμέλεια άρθρου: Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

a21

Το ανιχνευτικό τεστ Αυτιστικής διαταραχής που πρέπει να γίνεται στα βρέφη των 18μηνών

Το Ανιχνευτικό Τεστ Αυτιστικής Διαταραχής αποτελείται από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαντούνται από τους γονείς, όταν …

error: