Αρχική / Μαγειρική / Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική καρμπονάρα

Έτσι φτιάχνεται η αυθεντική καρμπονάρα

174699

Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται! Οι Ιταλοί όμως φτιάχνουν την καρμπονάρα χωρίς ίχνος κρέμα γάλακτος αλλά μόνο με αυγά.

Υλικά
400 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια παρμεζάνα
150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
4 κρόκοι αυγού
1 αυγό ολόκληρο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω

govastileto.gr

Διαβάστε επίσης:

Χωριάτικο ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια σε 5 λεπτά!

Χορτοτυρόπιτα στο τηγάνι!

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: