Αρχική / Must See / Βίντεο: Δίδυμα τσακώνονται μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους!

Βίντεο: Δίδυμα τσακώνονται μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους!

twins-4

Tο παρακάτω βίντεο, αποτελεί μέρος ιατρικής μελέτης, Βρετανών ερευνητών, που παρακολουθούν κυήσεις διδύμων, για να εντοπίσουν πιθανό «σύνδρομο μετάγγισης από δίδυμο, σε δίδυμο έμβρυο», το οποίο χαρακτηρίζεται ως θανατηφόρο, αφού μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό ή/και  αιμορραγικό επεισόδιο στον εγκέφαλο του ενός ή και των δύο εμβρύων. Εκτιμάται πως το σύνδρομο αυτό, εμφανίζεται στα πανομοιότυπα δίδυμα καθώς το αίμα κινείται από  το ένα έμβρυο στο άλλο.

Μερικές φορές όμως μια όχι τόσο ευχάριστη έρευνα  μπορεί να καταγράψει πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

Το βίντεο των Βρετανών ερευνητών κατέγραψε τα δίδυμα έμβρυα να «μαλώνουν» για τον περιορισμένο χώρο που πρέπει να μοιράζονται, στη μήτρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που κινούνται στην προσπάθειά τους να βολευτούν.

Το ένα κλωτσάει το άλλο, προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερο χώρο μέσα στη μήτρα της μαμάς του. Δείτε το…

«Μέσα από αυτό το βίντεο μπορούμε να δούμε τη θέση που έχει πάρει το κάθε έμβρυο μέσα στη μήτρα, το χώρο που καταλαμβάνουν και τις κινήσεις που κάνουν, σπρώχνοντας το ένα το άλλο», είπε η ερευνήτρια Δρ. Dr. Marisa Taylor-Clarke.

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: