Αρχική / Must See / Στην παιδική χαρά με ασφάλεια! Όσα πρέπει να προσέξετε!

Στην παιδική χαρά με ασφάλεια! Όσα πρέπει να προσέξετε!

14138037281896461376

Αν τους χειμερινούς μήνες οι επισκέψεις σας στην παιδική χαρά της γειτονιάς σας είχαν μειωθεί λόγω του κρύου και των βροχών, τώρα που μπήκε η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή να τις ξαναρχίσετε. Καλό όμως θα είναι πριν ξεκινήσετε να σκεφτείτε τα παρακάτω:
  • Πολλοί γονείς συνηθίζουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά μετά το σχόλασμα, για να σπρώξουν λίγο την ώρα μέχρι το μεσημεριανό φαγητό. Όμως ακόμα και τώρα την άνοιξη ο ήλιος είναι επικίνδυνος, γι’ αυτό καλό θα είναι να προτιμάτε τις απογευματινές ώρες.

 

  • Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι με νερό και φροντίζετε το παιδί να πίνει συχνά.

 

  • Φορέστε στο παιδί ελαφριά και άνετα ρούχα για να μπορεί να παίζει χωρίς να πιέζεται ή να ζεσταίνεται. Στενά τζιν στα αγοράκια ή φούστες στα κοριτσάκια δεν ενδείκνυνται. Επίσης προτιμήστε αθλητικά παπούτσια.

 

  • Έχετε πάντα μια αλλαξιά ρούχα μαζί σας, ειδικά για τα πολύ μικρά παιδιά. Αν το μικρό σας είναι πολύ ιδρωμένο, αλλάξτε του ρούχα, όταν φύγετε.

 

  • Ελέγξτε προσεχτικά την παιδική χαρά. Αν οι εγκαταστάσεις δε σας φαίνονται ασφαλείς (σπασμένα ή σκουριασμένα παιχνίδια, ελλιπής καθαριότητα κλπ), τότε θα πρέπει να την αποφύγετε.

 

  • Προτιμήστε παιδικές χαρές στις οποίες τα παιχνίδια είναι χωρισμένα ανά ηλικία και κατευθύνετε το παιδί σας στα παιχνίδια που ταιριάζουν στη δική του ηλικία. Έχετε κατά νου ότι τα μεγαλύτερα παιδιά δεν προσέχουν ιδιαίτερα και μπορεί όπως παίζουν να χτυπήσουν το μικρό σας.

 

  • Μην αφήνετε το παιδί από τα μάτια σας. Αν το παιδί είναι πολύ μικρό, θα πρέπει να είστε συνέχεια δίπλα του. Μεγαλώνοντας μπορείτε να το αφήνετε να παίζει μόνο του, αρκεί βέβαια να έχετε οπτική επαφή και να μπορείτε να το ακούτε αν σας φωνάζει.

 

  • Τέλος, είναι πολύ σημαντικό πριν πάτε, να έχετε εξηγήσει στο παιδί σας ορισμένους βασικούς κανόνες,όπως «δεν πηγαίνουμε πίσω ή μπροστά από τις κούνιες όταν κινούνται» ή «δε σπρωχνόμαστε πάνω στην τσουλήθρα» κλπ.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι παιδίατροι προειδοποιούν: Μην δίνετε στα παιδιά σιρόπια με κουταλάκια κουζίνας

Γιατί τα χάδια είναι τόσο σημαντικά για τα βρέφη;

Η Φροντίδα του Βρέφους: μπανάκι, τοπικό πλύσιμο

 

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: