Αρχική / Παιδί / Ανάπτυξη / Το πολύ γάλα φτιάχνει παχύσαρκα παιδιά

Το πολύ γάλα φτιάχνει παχύσαρκα παιδιά

ImageHandler (3)

«Μόλις τα παιδιά απογαλακτίζονται δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα», λένε οι ειδικοί.

Χρειάζονται πράγματι τα παιδιά τόσο γάλα όσο τους δίνουν οι γονείς τους; Επιστήμονες από τη Βρετανία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους πολύ γάλα με αποτέλεσμα αυτά να κινδυνεύουν να γίνουν παχύσαρκα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι εντυπωσιακά και παράλληλα ανησυχητικά καθώς το 99,9% των παιδιών κάτω των δύο ετών καταναλώνει περίσσεια ποσότητα πρωτεϊνών από αυτή που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

«Το μέσο παιδί στη Βρετανία τρώει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που θα έπρεπε. Στους 21 μήνες της ζωής τους τα 2/3 των παιδιών λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες από το συνιστώμενο ημερήσιο όριο το οποίο είναι στις 968 θερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να παρουσιάσει αργότερα στη ζωή του υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2», λένε οι επιστήμονες.

Η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι τόσο υψηλή γιατί οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους πάρα πολύ γάλα, γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μόλις τα παιδιά απογαλακτίζονται δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά λαμβάνουν το 1/4 των ημερήσιων θερμίδων τους από το αγελαδινό γάλα.

Είναι αναγκαίο τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ψάρια, περιορισμός της ζάχαρης, του αλατιού και μείωση των λιπαρών είναι οι συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί στους γονείς.

«Η παχυσαρκία ξεκινάει από το στιγμή που το παιδί έρχεται στον κόσμο. Οι πρώτες 1000 μέρες της ζωής του είναι καθοριστικές για τη συνέχεια. Η παρέμβαση στη διατροφή των παιδιών από μικρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας».

protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Μανούλες το γάλα σας…

Ενήλικες δοκιμάζουν μητρικό γάλα και δεν εξελίσεται όπως περίμεναν

Όλη η αλήθεια για το γάλα: Ένα άρθρο που σίγουρα θα σας προβληματίσει!

Δείτε Επίσης

αστεία μωρα

Οι 20 πιο αστείες γκριμάτσες νεογέννητων μωρών (pics)

Για κάθε μαμά το μωρό της είναι το πιο όμορφο στον κόσμο και δεν χορταίνει …

error: