Αρχική / Must See / Δείτε γιατί ένα χαλί μπορεί να σκοτώσει

Δείτε γιατί ένα χαλί μπορεί να σκοτώσει

9a98202d4275945860c7d7af483fef54_XL

Θα πρέπει να σκεφτεί καλά κάποιος πριν δοκιμάσει φαγητό που του έχει πέσει στο χαλί, καθώς βακτηρίδια E.coli και σαλμονέλα κατοικούν στα χαλιά των χρηστών, το 41% των οποίων δεν τα έχει πλύνει ποτέ.

Στη Μεγάλη Βρετανία 26,2 εκατ. ενήλικες δεν έχουν πλύνει ποτέ τα χαλιά τους, τα οποία όπως υποστηρίζει νέα έρευνα είναι γεμάτα επικίνδυνα βακτήρια τα οποία μεταφέρονται από τα παπούτσια εντός του σπιτιού. Σύμφωνα με την έρευνα τα 3/4 των πολιτών δεν βγάζουν τα παπούτσια του όταν μπαίνουν στο σπίτι, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

xali_3

Τα βακτήρια Escherichia coli και της σαλμονέλας συνήθως βρίσκονται σε ζώα όμως ποια είναι κοινή η έρευσή του και στα χαλιά των σπιτιών. Το 63% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν ότι τα χαλιά τους περιέχουν αυτά τα επικίνδυνα βακτηρία που εκτός των άλλων μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, έκζεμα και αλλεργίες.

Κάθε βακτήριο παράγει περιττώματα τα οποία και μεταφέρονται στους χρήστες των κατοικιών.

xali_2

Ένας βασικός τρόπος προστασίας είναι η τήρηση του κανόνα των τριών δευτερολέπτων, δηλαδή να μην τρώμε τίποτα από κάτω αν έχει βρεθεί στο πάτωμα (ή χαλί) για πάνω από τρία δευτερόλεπτα.

Το ότι τα χαλιά δείχνουν καθαρά δεν σημαίνει ότι είναι, σημειώνεται.

newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Με αυτό το Κόλπο δεν θα Χρειαστεί να Σιδερώσετε ποτέ ξανά τις Κουρτίνες σας!

Τα μυστικά που κάνουν την ζωή μιας μαμάς ευκολότερη!

 

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: