Αρχική / Must See / Μια απίστευτη καισαρική: Μητέρα ξεγεννά η ίδια το μωρό της!

Μια απίστευτη καισαρική: Μητέρα ξεγεννά η ίδια το μωρό της!

iou_500_6

Κάθε γέννα είναι διαφορετική, αλλά το ίδιο όμορφη και μαγική! Ωστόσο, μια διαδικασία είναι λίγο-πολύ συνηθισμένη: είτε στον φυσιολογικό τοκετό είτε στην καισαρική, ο γιατρός «υποδέχεται» το νέο μωράκι στον κόσμο και φυσικά μετά το παραδίδει στη μητέρα. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αυτή η «παραδοσιακή» διαδικασία δεν ακολουθήθηκε. Ο λόγος για την Sarah Downs, μια γυναίκα που αποφάσισε να ξεγεννήσει η ίδια το μωρό της.

30204-hand_590

Με τη βοήθεια του γιατρού, η Sarah έπιασε την κόρη της, την έβγαλε κυριολεκτικά μέσα απ’ το σώμα της και αμέσως την ακούμπησε πάνω στο στήθος της. Η γυναίκα δεν μπορούσε να γεννήσει με φυσικό τοκετό και γι’ αυτό έψαχνε έναν τρόπο να δεθεί με το παιδί την ώρα του τοκετού και να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτόν.

Η τριανταενός ετών μητέρα είχε οργανώσει την γέννα της με τον μαιευτήρα Dr. Shiri Dutt.  «Δεν ήθελα να αισθάνομαι αποκλεισμένη από την ίδια μου τη γέννα. Πρέπει να είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να διαλέγει πώς θα φέρει στον κόσμο το παιδί της. Δεν θα πρέπει να την κρίνουμε για την επιλογή της!».

Ήταν η πέμπτη φορά που ο γιατρός επανέλαβε αυτή την πρακτική, κατά την οποία μάλιστα η γυναίκα βλέπει όλη την διαδικασία, χωρίς να υπάρχει η διαχωριστική κουρτίνα ανάμεσα σ’ εκείνη και τους γιατρούς. Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ίδια η μητέρα, μαζί με τον γιατρό είχαν κάνει την απαραίτητη εξάσκηση για να την προετοιμάσει σωστά. Έτσι, την ημέρα της προγραμματισμένης καισαρικής, η Sarah απολύμανε τα χέρια της, έβαλε τα χειρουργικά γάντια και συμμετείχε στη διαδικασία.

Είτε συμφωνούμε είτε όχι με την επιλογή της, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και γλυκές ειδήσεις που έχουμε ακούσει τελευταία. Και θα συμφωνήσουμε με την Sarah: κάθε γυναίκα πρέπει να επιλέγει η ίδια πώς θα φέρει στον κόσμο το παιδί της!

Η Sarah προετοιμάζεται πριν την καισαρική.

332063C000000578-3536808-Before_the_procedure_Ms_Downs_scrubbed_up_and_sterilised_her_han-a-124_1460525628061_2_2

Η κόρη της είναι έτοιμη να έρθει στον κόσμο.

iou_500_1 (1)

Η στιγμή που η ίδια η μητέρα ξεγεννά το μωρό της…

iou_500_6

 

Η συγκίνηση είναι μεγάλη!

iou_500_3

iou_500_2

iou_500_5

 

Μαρία Κωνσταντοπούλου, mama365.gr

Διαβάστε επίσης:

Τοκετός: Τι συμβαίνει μετά τη γέννα;

H σημασία των πρώτων στιγμών μετά τον τοκετό.

Φυσιολογικός τοκετός: Πόσο πρέπει να μείνει η μητέρα στο μαιευτήριο – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Φυσικός τοκετός: Η αμφιλεγόμενη αλήθεια του!

 

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: