Αρχική / Must See / Διαφωνία μεταξύ γονιού και νονού!

Διαφωνία μεταξύ γονιού και νονού!

16-mother-and-child
Ο νονός και η νονά είχαν πάντα ουσιαστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού. Εκτός από τη θρησκευτική, πνευματική και πρακτική καθοδήγηση με χρήσιμες συμβουλές στην καθημερινότητά του, παλιότερα οι νονοί ήταν εκείνοι που αναλάμβαναν να μεγαλώσουν το παιδί σε περίπτωση που οι γονείς πάθαιναν κάτι.

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο απλά, οι γονείς επιλέγουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον και του ανακοινώνουν την επιθυμία τους να γίνει ο νονός ή η νονά του παιδιού τους.

Επιλέξατε σοφά το νονό του παιδιού σας και θεωρούσατε ότι το παιδί σας είναι τυχερό μέχρι τη στιγμή που διαφωνήσατε μαζί του! Πώς πρέπει να το χειριστείτε;

Γονείς

  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αν αφήσετε να περάσει η διαφωνία σας αυτή στο παιδί! Όσο και αν είναι δύσκολο να κρατηθείτε, αποφύγετε να πείτε άσχημα λόγια για το νονό ή τη νονά στο παιδί!
  • Η συχνή σας επαφή και επικοινωνία θα βοηθήσει όσο το παιδάκι είναι ακόμη μικρό να νιώσει τους νονούς οικείους στη ζωή του και να τους αγαπήσει.
  • Ο πνευματικός γονιός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην ζωή του παιδιού σας. Είναι μια σχέση που τα θετικά ή τα αρνητικά της μπορούν να πληγώσουν ή να γεμίσουν χαρά την ψυχούλα του.

Νονοί

  • Ο νονός ή η νονά θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να μείνουν πλάι στο παιδί, ακόμα και αν οι σχέσεις με τους γονείς με τα χρόνια διαφοροποιηθούν. Όποια και αν είναι η διαφωνία σας με τους γονείς, το βαφτιστήρι σας δεν θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες! Θα πρέπει να συνεχίσετε να είστε τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις σας και να επικοινωνείτε μαζί του! Το παιδί έχει ανάγκη να καλλιεργήσει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί σας.
  • Στην περίπτωση που η διαφωνία σας έχει πολύ σοβαρές αιτίες, μπορείτε να πάρετε το παιδί για μια βόλτα μόνοι σας χωρίς την παρουσία του γονιού, αν φυσικά η ηλικία του το επιτρέπει.
  • Όποια και αν είναι η αιτία που σας έκανε να ψυχρανθείτε, προσπαθήστε και οι δύο πλευρές να «ρίξετε λίγο νερό στο κρασί σας» και να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση.
  • Αν τώρα η διαφωνία μεταξύ σας αφορά τον τρόπο με το οποίο αντιλαμβάνεστε τη σχέση που πρέπει να έχει ο νονός με το παιδί, προσπαθήστε να βρείτε μία κοινή γραμμή! Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε ακραίες καταστάσεις, είναι να είστε ξεκάθαροι.

yeskid.gr

Διαβάστε επίσης:

Νονά και βαφτιστήρι. Μια σχέση ζωής!

Ποιες είναι οι «υποχρεώσεις» της νονάς και του νονού

Τι δώρο να πάρω στο βαφτιστήρι μου το Πάσχα; Ιδέες για δώρα

Δείτε Επίσης

αποκριάτικες μάσκες

12 αποκριάτικες μάσκες για να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας σε λίγα λεπτά

Με πολύ απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε τις πιο όμορφες μάσκες για τα παιδιά σας. …

error: