Αρχική / Παιδί / Διαπαιδαγώγηση / Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο παιδί σας

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο παιδί σας

Small boy talking to his mother

Κατά τη διάρκεια της ανατροφής, όλοι οι γονείς κάνουν λάθη απειρίας ή εξαιτίας της μεγάλης τους αγάπης για τα παιδιά. Πάμε να δούμε τα πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε…

  • Σε θέματα πειθαρχίας, να αποφεύγετε τις τιμωρίες. Μπορεί να είναι μια λύση που δίνει άμεσα αποτελέσματα, όμως βασίζονται στο φόβο και δεν είναι το ζητούμενο να πειθαρχεί σε αυτή τη βάση.

 

  • Ποτέ να μην του μιλάτε υποτιμητικά, ιδιαίτερα μπροστά σε τρίτους. Όσο λίγες ή πολλές δεξιότητες και να έχει, μην ξεχνάτε ότι είναι το παιδί σας και πρέπει πάντα να είσαστε υποστηρικτικοί και να του τονώνετε την ψυχολογία. Άλλωστε αυτό που θέλετε είναι να μεγαλώσετε παιδιά με αυτοπεποίθηση, που να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες της ζωής.

 

  • Μην κατακρίνετε τους φίλους του, ακόμα κι αν δεν είναι της αρεσκείας σας. Είναι επιλογή του να κάνει παρέα με τα συγκεκριμένα παιδάκια και μόνο αν και όταν εκείνο νιώσει ότι δεν του κάνουν, θα αλλάξει ρότα. Εσείς απλά μπορείτε να του λέτε τη γνώμη σας με όμορφο τρόπο αν παρατηρήσετε κάποια άδικη προς εκείνο συμπεριφορά τους.

 

  • Αφήστε το ελεύθερο να αποφασίσει με ποιες εξωσχολικές δραστηριότητες θέλει να ασχοληθεί. Μην το πιέζετε να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα αν το βλέπετε να δυσανασχετεί.

 

  • Τέλος, κανείς δεν είπε να μην το βοηθάτε με τα μαθήματα του σχολείου, όμως μη φτάσετε στο άλλο άκρο και τα κάνετε εσείς αντί του παιδιού. Σε όλα τα πράγματα, πρέπει να το αφήνετε να κάνει λάθη για να μαθαίνει μέσα από αυτά.

mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να αναγκάζετε το παιδί σας να ζητά συγγνώμη

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σε μια μαμά με μικρά παιδιά

Γιατί δεν πρέπει να βρίζεις μπροστά στο παιδί.

Δείτε Επίσης

rooming in-πόσο καλό κάνει στο νεογέννητο

Rooming in: Πόσο σημαντικό είναι για τις πρώτες ώρες ζωής του μωρού

Ο αγγλικός όρος όπως έχει επικρατήσει διεθνώς, αναφέρεται στην παραμονή του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο …

error: