Αρχική / Παιδί / Ανάπτυξη / 5 απλοί τρόποι που θα κάνουν το μωρό σας να μιλήσει

5 απλοί τρόποι που θα κάνουν το μωρό σας να μιλήσει

165032
Εάν θέλετε με απλούς τρόπους να χτίσετε τα πρώτα θεμέλια στη γλωσσική ανάπτυξη του μωρούς σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και κάντε το μωρό σας να μιλήσει. Οι έρευνες πρέπει να ξέρετε ότι λένε πως όσο περισσότερο μιλάτε στα παιδιά σας τόσο πιο γρήγορα μιλούν. 
Ενθαρρύνετέ το και συμπληρώστε το. Κάθε φορά που το μωρό σας θα πει μία λεξούλα ή μία συλλαβή ενθαρρύνετέ το και συμπληρώστε τη φράση του.
Προσπαθήστε να μιλάτε ενθαρρυντικά και όχι αποθαρρυντικά. Ενθαρρύνετε την προσπάθεια του μωρού σας να μιλήσει ακόμα και αν αυτό που λέει είναι λάθος. Όταν χρησιμοποιείτε πολλές διορθώσεις ή ασκείτε κριτική, περνάτε το μήνυμα πως οι γλωσσικές απόπειρες που κάνει είναι «λανθασμένες» – ίσως έτσι αισθανθεί λιγότερο πρόθυμο να κάνει προσπάθεια στο μέλλον.

Περιγράψτε…περιγράψτε. Εάν αισθάνεστε πως δεν ξέρετε τι άλλο να πείτε προκειμένου να προσφέρετε γλωσσικά ερεθίσματα στο παιδί σας ξεκινήστε να περιγράφετε τις κινήσεις σας π.χ. όταν βγάζετε τα πιάτα από το πλυντήριο, όταν μαγειρεύετε κ.ο.κ. Κάντε μία βόλτα και περιγράψτε τα πράγματα που υπάρχουν γύρω σας, τελικά θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε τόσα πολλά να πείτε

Μιλήστε απευθείας στο μωρό σας. Σίγουρα το παιδί σας δέχεται πολλά γλωσσικά ερεθίσματα ακούγοντας εσάς να μιλάτε καθημερινά. Ωστόσο η καλύτερη εξάσκηση είναι για το παιδί σας να συμμετέχει το ίδιο στη συζήτηση. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επιδιώκετε να συζητάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας μαζί του και να του ενθαρρύνετε την επιθυμία. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσετε και ισχυρότερους συναισθηματικούς δεσμούς.
Παίξτε το «τηλέφωνο». Χρησιμοποιήστε ένα ψεύτικο τηλέφωνο και πάρτε ο ένας τον άλλον εναλλάξ τηλέφωνο, κουβεντιάζοντας για διάφορα θέματα. Αυτό θα βοηθήσει πολύ το παιδί σας να αντιληφθεί την επικοινωνιακή περίσταση στην οποία βρίσκεται και θα ανταποκριθεί με μεγάλη προθυμία

Διαβάστε επίσης:

Δείτε Επίσης

rooming in-πόσο καλό κάνει στο νεογέννητο

Rooming in: Πόσο σημαντικό είναι για τις πρώτες ώρες ζωής του μωρού

Ο αγγλικός όρος όπως έχει επικρατήσει διεθνώς, αναφέρεται στην παραμονή του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο …

error: