Αρχική / Μαγειρική / Πεντανόστιμο σοκολατένιο Brownie

Πεντανόστιμο σοκολατένιο Brownie

8987815-650-1461671231-shutterstock_292488515

Συστατικά

  • 7 αυγά
  • 200 γρ. σοκολάτα (60% ή περισσότερο σε περιεκτικότητα)
  • 2 κ.τ της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Χωρίζεται τον κρόκο από το ασπράδι. Ανακατεύεται τους κρόκους μαζί με τα 150γρ ζάχαρης.
  2. Σε μπεν μαρί λιώνεται τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύεται καλά.
  3. Στο μείγμα σοκολάτας προσθέτετε τα αυγά που χτυπήσατε.
  4. Ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών με τη σκόνη κακάο, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη (70γρ)
  5. Ενώστε τώρα το μείγμα ασπραδιών με το μείγμα  σοκολάτας βουτύρου που φτιάξατε προηγουμένως και ανακατέψτε προσεχτικά.
  6. Λαδώστε μια φόρμα ψησίματος και τοποθετήστε τα 2/3 του μείγματος. Ψήστε για 20 λεπτά στους 180°C. Με μια ξύλινη σπάτουλα ανασηκώστε ελαφρά το μείγμα για να δείτε ότι είναι έτοιμο.
  7. Βγάλτε το από το φούρνο και περιχύστε το με το 1/3 του σοκολατένιου μείγματος που κρατήσατε στην άκρη. Προσοχή οι άκρες του κέικ (περίπου 1 εκ.) δεν πρέπει να καλυφθούν με το μείγμα που θα περιχύσετε. Σκεπάστε με ζελατίνα και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Στη συνέχεια βγάλτε το από το ψυγείο και ψήστε και το στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C. Το πάνω μέρος του brownie κέικ πρέπει να παραμένει ρευστό.

Έλενα Αλεξάνδρου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

 

Δείτε Επίσης

IMG_5098_640x426

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη Υλικά 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο 1 πρασινη …

error: