Αρχική / Παιδί / Συμβουλές / 5 λάθη των γονιών όταν μιλάνε στα παιδιά τους.

5 λάθη των γονιών όταν μιλάνε στα παιδιά τους.

453561783-56a2582c5f9b58b7d0c931a2

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να απευθύνεστε στο παιδί πάντοτε με τρόπους που αρμόζουν στη σχέση σας και την αγάπη που του έχετε. Δείτε παρακάτω τα πιο διαδεδομένα λάθη από τη μεριά των γονιών και βελτιώστε άμεσα την επικοινωνία σας μαζί του.
  • Μην παρασύρεστε από το γεγονός ότι είναι μικρό και θεωρείτε ότι δεν αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα. Να είσαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνει πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε, οπότε πρέπει να του εξηγείτε αυτά που πρέπει.
  • Από την άλλη, μη φτάνετε και στο άλλο άκρο και αντιμετωπίζετε το παιδί σα να μιλάτε σε ενήλικο. Θα πρέπει με απλά, κατανοητά, συμβατά με την ηλικία του λόγια να εξηγείτε τους λόγους που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει κάτι.
  • Ακόμα κι αν ο χρόνος σας πιέζει για κάποιο λόγο, αποφύγετε την εύκολη λύση που είναι να δίνετε κοφτές εντολές στο παιδί και να περιμένετε από αυτό να υπακούει αδιαμαρτύρητα.
  • Μη δίνετε άπειρες πληροφορίες για ένα θέμα στο παιδί, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός του δεν είναι σε θέση να αφομοιώσει μεγάλο όγκο.
  • Αποφύγετε τις συνεχείς επικρίσεις προς το πρόσωπό του όταν κάνει λάθη ή παραλείψεις. Το ζητούμενο είναι να μάθει από αυτά και όχι να το κάνετε να αμφιβάλλει για την αξία του.
  • Τέλος, είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό να μην επιτρέπετε στο μικρό σας να εκφράζει την άποψή του, όποια κι αν είναι αυτή. Πάντα πρέπει να σας νοιάζει τι έχει στο μυαλουδάκι του, έστω κι αν όταν το εκφράσει σας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα θωρακίσουμε τα παιδιά μας από τα συναισθηματικά τραύματα

Κοριτσομάνες: Ανατρέφοντας κόρες με την πεποίθηση ότι «ΣΕΡΝΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙ»

Δεχτείτε τα Παιδιά σας Όπως Είναι, Όχι όπως θα Έπρεπε να είναι

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: