Αρχική / Παιδί / Υγεία-Ψυχολογία / 4 Πράγματα που ως μαμά δε γνώριζα για το πέος του παιδιού

4 Πράγματα που ως μαμά δε γνώριζα για το πέος του παιδιού

mama na xerei gia peos paidiou

Μιας και δεν έχω αδερφό, αλλά αδερφή πολλά πράγματα στο μεγάλωμα ενός αγοριού ήταν εντελώς πρωτόγνωρα για μένα μιας και απέκτησα 2 γιους. Γρήγορα συνειδητοποίησα πως δεν είχα ιδέα από αγόρια, πόσο μάλλον από τα γεννητικά τους όργανα. Πώς μια μαμά καταλαβαίνει ότι το πέος του παιδιού είναι φυσιολογικό;

Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα γιατί κανείς δεν τα μοιράστηκε μαζί μου. Αν αυτό είχε συμβεί θα είχα γλυτώσει άπειρα τηλεφωνήματα στον παιδίατρο των αγοριών μου καθώς επίσης και κάποιες κρίσεις πανικού.

1. Η πρώτη στύση μπορεί να συμβεί πολύ νωρίς.

Μπορεί να συμβεί όταν θα είναι μόνο 2 εβδομάδων. Αυτό μπορεί να σας ανησυχήσει και να σας σοκάρει, αλλά είναι φυσιολογικό.

2. Αν κάτι πιαστεί εκεί κάτω, πονάει.

Πριν μιλήσουν και μπορούν να σου πουν τι πάει λάθος, αν δεις το μωρό σου να πονάει και να αγγίζει την περιοχή, έλεγξε αν έχει πιαστεί κάτι γύρω του. Πολύ συχνά μπορεί να τυλιχτεί κάποια τρίχα.

Παιδική σεξουαλικότητα. Πότε αρχίζει και πώς να τη διαχειριστείτε

3. Μπορεί να εξαφανιστεί.

Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, ειδικά αν το μωρό σας είναι στρουμπουλό. Μην πανικοβληθείτε, απλά καλέστε τον παιδίατρο και θα σας δώσει την κατάλληλη καθοδήγηση για να το εμφανίσετε ξανά. Αυτό που πρέπει να κάνετε συνήθως είναι να πιέσετε με τα δύο δάκτυλα την περιοχή γύρω από το πέος του μωρού.

4. Όταν αρχίσουν να μιλάνε, θα το κάνουν θέμα συνεχώς.

Δεν έχει σημασία που θα βρίσκεστε ή αν τρώτε, οτιδήποτε του συμβαίνει εκεί κάτω, θα σας το λένε αμέσως και τρομαγμένα συνήθως. Ελέγξτε πως δεν πάει κάτι στραβά και ηρεμήστε τα. Αν οτιδήποτε σας φανεί περίεργο τηλεφωνήστε στον παιδίατρο.

Έλενα Αλεξάνδρου, για www.mommyandthecity.gr

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Video: Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας όταν δείτε τι κάνουν αυτά τα δίδυμα αγόρια μόνα τους!

Κατακράτηση Αναπνοής: Το σύνδρομο που πανικοβάλλει τους γονείς. Πόσο επικίνδυνο είναι;

Βραχύς χαλινός γλώσσας στα νεογνά. Τι προβλήματα προκαλεί στο θηλασμό;

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: