Αρχική / Μητρότητα / Τοκετός / Μετά την ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ: 8 πράγματα που αποφεύγουν να συζητούν οι μαμάδες

Μετά την ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ: 8 πράγματα που αποφεύγουν να συζητούν οι μαμάδες

Ridge

Δες ακόμα:

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (V-BAC);

Η ουλή της καισαρικής: Μοναδικές φωτογραφίες μαμάδων, ενθύμιο της γέννησης του παιδιού τους

Ένα δυνατό βίντεο: Γέννα με καισαρική λεπτό προς λεπτό!!

Γέννα με φυσιολογική καισαρική: Το βίντεο που έγινε viral και δείχνει ένα μωρό να σπρώχνει μόνο του για να ‘ρθει στον κόσμο

Γέννα με καισαρική μέσα από 28 φωτογραφίες

Η γέννα με Καισαρική δεν είναι κάτι που θα επέλεγε μια γυναίκα. Οι περισσότερες  ελπίζουν να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό. Παρόλα αυτά, δε θα έπρεπε να είναι μια τραυματική διαδικασία για τη μέλλουσα μανούλα γι αυτό καλό θα είναι να είστε προετοιμασμένη για όσα θα αντιμετωπίσετε τόσο κατά τη διάρκεια αυτής όσο και μετά.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 από τα πιο αναπάντεχα πράγματα που συνάντησαν μητέρες που γέννησαν με καισαρική, όχι κατά τη διάρκεια αυτής, αλλά μετά. Ποια από αυτά βιώσατε εσείς;

Ο Καθετήρας

Μετά την καισαρική, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να σηκωθείτε και να περπατήσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Δυστυχώς όμως αυτό αποδεικνύεται αρκετά άβολο δεδομένου ότι κατά το πρώτο 24ωρο έχετε ακόμα τον καθετήρα.

Η κορυφή

Για χρόνια μετά τη γέννα, πολλές μαμάδες παρατηρούν ένα μικρό φούσκωμα (εξόγκωμα) στο δέρμα τους, ακριβώς πάνω από την Καισαρική τομή.

Ωκυτοκίνη (Pitocin)

Πολλές μαμάδες εκπλήσσονται όταν κατά την ανάρρωση τους τους χορηγείται τεχνητή ωκυτοκίνη (pitocin), μια ουσία που δίνεται ενδοφλέβια για την πρόκληση τοκετού, βοηθάει όμως παράλληλα και μετά τον τοκετό, στο να μαζέψει (συρρικνωθεί) και πάλι η μήτρα και να επανέλθει στο αρχικό της μέγεθος.

Η τουαλέτα μετά τον τοκετό

Άσχετα με το τι λένε οι περισσότεροι, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τον πόνο αλλά και τον φόβο που μπορεί να νιώσει την πρώτη φορά που θα ενεργηθεί μετά τον τοκετό.

Το περπάτημα

Δεδομένου ότι η καισαρική θεωρείται μια σοβαρή, για το σώμα, χειρουργική επέμβαση, είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού ότι η γυναίκα, λίγες ώρες μετά, καταφέρνει να σηκωθεί και να περπατήσει.

Επίπονο ΣΕΞ

Ακόμα κι α δεν γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό, η σεξουαλική επαφή μπορεί είναι επίπονη για αρκετό διάστημα μετά τη γέννα, δεδομένης της χειρουργικής επέμβασης και των επακόλουθων αυτής.

Τρέμουλο

Στις ώρες μετά την επέμβαση καθώς το σώμα σας συνέρχεται από την αναισθησία και ηρεμεί από την όλη διαδικασία πολλές γυναίκες βιώνουν ένα ανεξέλεγκτο τρέμουλο. Μην θορυβηθείτε είναι φυσιολογικό.

Αιμορραγία

Όπως στον φυσιολογικό τοκετό, έτσι και στην Καισαρική, θα παρατηρήσετε αιμορραγία για αρκετές μέρες ή και εβδομάδες, ακόμα, μετά τη γέννα.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

 

Δείτε Επίσης

γέννα με καισαρική

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία μιας γέννας με καισαρική

Περίπου ένα στα πέντε μωρά γεννιούνται με Καισαρική τομή. Τα δύο τρίτα αυτών των Καισαρικών …

error: