Αρχική / Παιδί / Διαπαιδαγώγηση / Όταν το παιδί δεν θέλει να χάνει

Όταν το παιδί δεν θέλει να χάνει

3962

Το να μάθει το παιδί να διαχειρίζεται την ήττα και την αποτυχία, δε σημαίνει ότι γίνεται ηττοπαθές, απλά λιγότερο ανταγωνιστικό και εγωκεντρικό. Γιατί απλά και οι άτυχες στιγμές είναι μέσα στη ζωή…

  • Όπως προαναφέραμε, το παιδί πρέπει να μάθει να χάνει και να μην αντιδρά σαν κακομαθημένο, γιατί και η ήττα είναι στο πρόγραμμα. Δεν είναι εφικτό να παίρνουμε αυτό που θέλουμε παντού και πάντα!
  • Δώστε του να καταλάβει ότι αντιδρώντας ανώριμα, όχι μόνο δεν κερδίζει κάτι, αλλά αδικεί τον εαυτό του και βγάζει άσχημο πρόσωπο σε δικούς του ανθρώπους.
  • Πολλές φορές σημασία έχει το κίνητρο και η προσπάθεια κι ας μην έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν υπάρχει στη νοοτροπία του παιδιού, όμως μπορεί σιγά-σιγά να την αποκτήσει.
  • Ρωτήστε το αν είναι ικανοποιημένο με τον εαυτό του, αν έδωσε τα πάντα για να πετύχει το στόχο του ή θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι τα πάντα στο χέρι του, καθώς υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.
  • Αναρωτηθείτε μήπως με τον τρόπο που μεγαλώνετε το παιδί σας, το έχετε κάνει έντονα ανταγωνιστικό απέναντι σε όλους. Και επειδή είναι απίθανο να μην έχετε μερίδιο ευθύνης, συζητήστε με το σύντροφό σας τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τα κακώς κείμενα.
  • Ιδιαίτερα στο παιχνίδι, το παιδί πρέπει να μάθει να απολαμβάνει την παρέα με τους φίλους του, την ξενοιασιά και όλα τα υπόλοιπα θετικά και ας χάνει κάποιες φορές.

govastileto.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς που κάθε παιδί πρέπει να ξέρει

Μαμά, δεν είσαι φτιαγμένη από ατσάλι… και είναι Υποχρέωση σου να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Το μωρό μου αλληθωρίζει. Πρέπει να ανησυχήσω;

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: