Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / 20 στιγμές της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ που θα θυμάστε και θα ΓΕΛΑΤΕ

20 στιγμές της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ που θα θυμάστε και θα ΓΕΛΑΤΕ

When-you-would-freak-out-about-any-rash-spot-your-babe-skin

Οι νέοι γονείς πανικοβάλλονται και τείνουν να είναι υπερβολικοί σε όλες τις αντιδράσεις που αφορούν το νεογέννητο μωρό τους. Όλοι έχουμε περάσει απ’ αυτό το στάδιο και το ξέρουμε. Στην αρχή όλα σε φοβίζουν και τα υπεραναλύεις. Ρωτάς τη γνώμη άλλων, μιλάς συχνά με τον παιδίατρο, διαβάζεις βιβλία και αναζητάς απαντήσεις σε site και google.

Όλοι οι γονείς δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και πάλι ανησυχούν ότι είναι λίγο. Πόσοι από εσάς, που έχετε περάσει πια, προ πολλού, αυτό το στάδιο, κοιτάτε πίσω με τον σύντροφό σας και γελάτε, όχι με τα καμώματα του βλασταριού σας, αλλά με τα δικά σας, τότε, που μαζί με το νεογέννητο μπήκε στο σπίτι κι ένας νεογέννητος γονιός. Εμείς συγκεντρώσαμε 2ο αστείες στιγμές της μητρότητα ή πατρότητας, αν θέλετε, που όταν έρχονται σήμερα στο μυαλό σας, γελάτε. Πόσες απ’ αυτές σας αφορούν;

1. Πόσο ανησυχούσατε τις πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο

Θυμάστε πώς κρατούσατε το μωρό στην αγκαλιά σας; Πόσο προσεχτικά του αλλάζατε πάνα και ρούχα; Κι ύστερα το πρώτο του μπάνιο! Όλοι οι γονείς έχουν αυτές τις ανησυχίες τον πρώτο καιρό. Φοβούνται μήπως τραυματίσουν το χεράκι ή το ποδαράκι του μωρού τους, που μοιάζει τόσο εύθραυστο.

2. Οι ώρες που αφιερώσατε ψάχνοντας πριν αγοράσετε και το πιο μικρό αντικείμενο για το μωρό σας

Από τα πιο βασικά μέχρι τα πιο μικρά, αφού ήταν για το μωρό σας  ψάχνατε ώρες! 1ο και 2ο καρότσι, 10 και 2ο παιδικό κάθισμα, καλαθούνα, κούνια, μπιμπερό, πιπίλες αποστειρωτές… Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε, Θυμηθήκατε!!

3. Ο πανικός με το πρώτο εξάνθημα, την πρώτη κοκκινίλα…

Ελάτε παραδεχτείτε το!! Η πρώτη σας σκέψη ήταν, «Λες να ναι καμιά σπάνια ασθένεια;»

4. Τα ποιο περίεργα πράγματα που αναζητήσατε σε, Google, site, άρθρα, όταν όλα έμοιαζαν σημαντικά.

Όπως: «Γιατί τα κακά του είναι΄έτσι;» ή «πώς είναι τα κακά των μωρών;» «Γιατί βγάζει σαλάκια; Ονειρεύονται τα μωρά; Γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα;»

5. Ότι χρησιμοποιούσατε θερμόμετρο για να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού πριν το μπάνιο του

Ή ακόμα καλύτερα, ότι πολλές από εσάς, όπως κι εγώ, πληρώσατε παραπάνω για να πάρετε εκείνο το μπανάκι του μωρού, που έχει και ενσωματωμένο θερμόμετρο, ώστε να ελέγχετε ακριβώς πόσο είναι η θερμοκρασία. Κι ύστερα προσθέτατε λίγο κρύο ή ζεστό νερό για να κατέβει ή ανέβει η θερμοκρασία, αυτόν τον ένα βαθμό.

6. Ο χρόνος που αφιερώσατε για να αναλύετε τις ώρες ύπνου του μωρού σας

Είχατε ένα βιβλίο – ημερολόγιο στο οποίο σημειώνατε τις ώρες που κοιμάται κι ύστερα ψάχνατε τη μαγική φόρμουλα για να κοιμάται περισσότερο.

7. Πόσο ανησυχήσατε όταν το μωρό σας καθυστέρησε λίγο να μπουσουλήσει-περπατήσει

Τώρα δεν κάθεται κάτω ούτε λεπτό.

8. Πόσο χαριτωμένο θεωρήσατε αυτό το πρώτο «ΟΧΙ» που σας είπε

Τώρα ξέρετε καλύτερα, έτσι;

9. Πόσες φορές καλέσατε τον παιδίατρό σας, εκείνον τον πρώτο χρόνο

Πολλές έτσι; Όλες τα ίδια κάναμε!!

10. Πόσες φορές ελέγχατε αν έκανε κακά.

«Μα γιατί δεν έκανε, πέρασαν τόσες ώρες από την τελευταία φορά!» Και λίγο καιρό μετά, «Μη μου πεις ότι έκανες κακά! Μόλις σε άλλαξα»

11. Το ότι νομίζατε ότι το παιδί σας θα τρώει πάντα μόνο σπιτικό φαγητό

Ναι καλά!! Ξεκινάς με, «εγώ δεν θα του δώσω τίποτα έτοιμο». Συνεχίζεις με, «καλές είναι και αυτές οι έτοιμες τροφές, τις εγκρίνει και ο παιδίατρος». Και τελειώνεις κοιτώντας τον άντρα σου σε μια έξοδό σας, όπου λέτε, «Εντάξει έφαγε πέντε πατάτες, λίγη σαλάτα και 3 φέτες ψωμίθα πάμε σπίτι κι όταν πεινάσει βλέπουμε».

12. Πόσες φωτογραφίες και βίντεο βγάλατε τον πρώτο χρόνο

Όταν κοιτάξετε πίσω τις φωτογραφίες και βίντεο που βγάλατε στο πρωτότοκό σας τον πρώτο του χρόνου, πραγματικά θα σας πιάσουν τα γέλια. Κάθε κίνηση έμοιαζε σημαντική και τρέχατε να αρπάξετε το κινητό για να αποθανατίσετε τη στιγμή.

13. Το γεγονός ότι ξυπνούσατε το μωρό για να φάει

Μα γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας όταν έλεγαν, «Δεν ξυπνάς ποτέ ένα μωρό».

14. Ο πρώτος του πυρετός σας κράτησε ξύπνια όλη νύχτα

Πήρατε τον παιδίατρο στη μέση της νύχτας, για να του πείτε ότι το παιδί σας έχει πυρετό κι αν έπρεπε να το πάτε στο νοσοκομείο, και φυσικά ο παιδίατρος σας απάντησε, αν ανέβει κι άλλο να τον καλέστε πάλι, αλλιώς να σταματήσετε να ανησυχείτε.

15. Πόσο ανησυχούσατε για τα μικρόβια

Ειδικά για τα μικρόβια που κουβαλούσαν τα παιδιά των άλλων γονιών.

16. Πόσα πράγματα κουβαλήσατε μαζί σας στην πρώτη του βόλτα

Πάνες και έξτρα πάνες και μπιμπερό και γάλα φόρμουλας και κράκερ και φρούτα και μια αλλαγή ρούχα και μωρομάντηλα και φορητό θερμός και ένα μίνι φαρμακείο και μια κουβερτούλα, μην πιάσει κρύο κι ένα ζακετάκι, ποτέ δεν ξέρεις… κλπ

17. Ότι δεν αφήνατε το μωρό σας να δει ποτέ τηλεόραση

Εάν το μωρό έμπαινε στο δωμάτιο, έκλεινε η τηλεόραση. Κι αν ποτέ το αφήσατε για λίγο να χαζέψει σε κάποια παιδικά, κρατήσατε χρόνο.

18. Αυτό το υπερβολικό πάρτι στα πρώτα του γενέθλια

Πραγματικά τα πρώτα γενέθλια του παιδιού μας είναι μια μοναδική στιγμή, αλλά για τους γονείς. Το μωρό δεν καταλαβαίνει τίποτα από όσα γίνονται. Το πολύ, αυτό  να κουραστεί υπερβολικά με τόσο κόσμο και να γκρινιάζει κι εσείς να ξοδέψετε ένα σωρό λεφτά. Όσοι μάλιστα φίλοι παρευρεθούν και δεν έχουν ακόμα παιδιά για να καταλάβουν, θα σας πέρασαν για τρελή.

19. Πόσο πολύ ανησυχούσατε για την πρώτη του μέρα στον παιδικό και ύστερα στο σχολείο

Ποιο είναι το κατάλληλο; Τι πράγματα να αγοράσουμε; Πώς θα νιώσει που αποχωρίζετε τη μανούλα; Θα κλαίει; Πόσες ώρες να το αφήσω τις πρώτες μέρες; Θα φάει; Λες να πάθει τίποτα;

20. Πόσο ανησυχούσατε την πρώτη φορά που θα το αφήνατε σε συγκέντρωση  με άλλα παιδιά, για παιχνίδι

Κακά τα ψέματα, η πρώτη φορά που το παιδί σας θα συναντηθεί με άλλα παιδιά για παιχνίδι ή θα πάει σε κάποιο πάρτι και θα μείνει μόνο του, είναι δύσκολη. Για εσάς, αυτό μια χαρά θα περάσει. Μόνο που τελικά όλοι οι γονείς ανησυχούνε και τα πάρτι σήμερα είναι γονείς και παιδιά μαζί, σε ένα χώρο, με μπουφέ που κοστίζει ένα σωρό λεφτά και τον οποίο, εσείς θα τιμήσετε, γιατί τα παιδιά όταν παίζουν δεν πεινάνε. Θα πεινάσουν όταν επιστρέψουν σπίτι.

 Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: