Αρχική / Παιδί / Συμβουλές / Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ρούχα στο παιδί

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ρούχα στο παιδί

1457082

Δεν είναι και απόφαση… ζωής. Και πάλι όμως πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια στην επιλογή ρούχων για το παιδί σας. Πάμε να δούμε τα πιο βασικά:

Μέγεθος:
Ξεκινώντας με τα βασικά όσο και αυτονόητα κριτήρια, το ρούχο που θα διαλέξετε για το παιδί σας θα πρέπει να είναι στο νούμερό του. Ούτε πολύ μεγάλο και να δείχνει άχαρο επάνω του, ούτε μικρότερο, άρα μη βολικό.

Χρώμα: Μέχρι κάποια ηλικία, αρκεί να επιλέγετε ρούχα σε χρώματα συμβατά με το φύλο του. Από ένα σημείο και μετά όμως, θα πρέπει να ζητάτε και τη γνώμη του, μιας και δε θα αρκεί να αρέσει στο παιδί το ρούχο αλλά και το χρώμα. Μόνο έτσι θα καταδεχτεί να το φορέσει με ευχαρίστηση.

Είδος υφάσματος: Πολλή μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο είδος και την ποιότητα του υφάσματος του ρούχου, με δεδομένο ότι ορισμένα μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργία στο μικρό σας. Επίσης, το ύφασμα παίζει ρόλο και με βάση την εποχή του χρόνου.

Μικροαντικείμενα: Μπορεί να σας φαίνεται πολύ όμορφο ένα ρουχαλάκι για το μωρό σας, το οποίο όμως έχει ραμμένα πάνω του διάφορα διακοσμητικά, που άνετα αποσπώνται και καταπίνονται.

Κορδόνια: Τέλος, αποφύγετε την αγορά ρούχων με μακριά κορδόνια, ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι πολύ μικρό, μιας και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με αυτά.

mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικός Οδηγός Ανάπτυξης:Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Τα παιδιά πρέπει να πλήττουν το καλοκαίρι, συνιστούν οι ψυχολόγοι.

Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για τον ύπνο του παιδιού!

Δείτε Επίσης

a21

Το ανιχνευτικό τεστ Αυτιστικής διαταραχής που πρέπει να γίνεται στα βρέφη των 18μηνών

Το Ανιχνευτικό Τεστ Αυτιστικής Διαταραχής αποτελείται από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαντούνται από τους γονείς, όταν …

error: