Αρχική / Μητρότητα / Θηλασμός / Θηλασμός στο πρώτο λεπτό της ζωής – Ένα συγκλονιστικό Video

Θηλασμός στο πρώτο λεπτό της ζωής – Ένα συγκλονιστικό Video

thilasmos 1o lepto

Μόλις γεννηθεί το μωρό το κρατάμε απευθείας επάνω μας σε επαφή δέρμα με δέρμα, είναι κάτι που κάνει τη μετάβαση από τη ζωή στη μήτρα, στον εξωτερικό κόσμο, πολύ πιο εύκολη, τόσο για το μωρό όσο και για μας. Επίσης, η θερμοκρασία του μωρού διατηρείτε αυτομάτως σταθερή μ’ αυτό τον τρόπο.

Θηλάστε το συντομότερο δυνατόν μετά τον τοκετό και πολύ συχνά.

Οι ειδικοί του θηλασμού πιστεύουν ότι η συχνή διέγερση του στήθους μέσω του θηλασμού, βοηθάει στην δημιουργία περισσότερων υποδοχέων προλακτίνης στο στήθος. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και μεγαλύτερη συνολική διάρκεια θηλασμού.

breast1

Δώστε προσοχή στη σωστή προσκόλληση του μωρού στο στήθος.

Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψω πόσο σημαντική είναι η σωστή προσκόλληση του μωρού στο στήθος, το συντομότερο δυνατόν μετά τον τοκετό. Πολλά μωρά μπορεί να μην έχουν καλό προσανατολισμό στην αρχή. Εάν πήρατε αναισθησία για πολύ ώρα κατά τη διάρκεια του τοκετού, ο αποπροσανατολισμός αυτός θα είναι προφανής. Εάν ακούτε ήχους σαν κλικ κατά τη διάρκεια του θηλασμού, εάν τα μάγουλα του μωρού ρουφιούνται προς τα μέσα, ή εάν πονάει η θηλή σας, όλα αυτά είναι σημάδια ότι πρέπει να βγάλετε το μωρό από το στήθος και να γίνει η προσπάθεια για σωστή προσκόλληση από την αρχή. Ζητήστε βοήθεια. Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερη βοήθεια, μην διστάσετε να την ψάξετε. 

Αποφύγετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες.

Η αναίτια εισαγωγή συμπληρωματικής τροφής ή πιπίλας στο μωρό κατά την κρίσιμη περίοδο αυτού του πρώτου 24ωρου, μπορεί να αποθαρρύνει το μωρό από το να θηλάσει από τη μαμά του. Καθώς ο θηλασμός ηρεμεί το μωρό και η διέγερση του στήθους επιταχύνει την παραγωγή γάλακτος, οποιοδήποτε συμπλήρωμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αυτό το θαυμαστό σύστημα.

Διαβάστε αναλυτικά -> 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά το πρώτο 24ωρο της ζωής του μωρού, για να πετύχει ο θηλασμός.

Δείτε το video πως ενα μωρό έρχεται για πρώτη φορά με το στήθος της μαμάς το πρωτο μόλις λεπτό της ζωής του.

 

Επιμέλεια άρθρου: Έλενα Αλεξάνδρου

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του

Οι πρώτες μέρες στο μαιευτήριο: χρειάζεται τελικά ο θηλασμός;

Θηλασμός: Που θα βρώ βοήθεια! Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Θηλασμού IBCLC

Θέσεις θηλασμού και πώς τοποθετούμε το βρέφος

Δείτε Επίσης

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82_mommy

Δημόσιος θηλασμός την Κυριακή σε 54 πόλεις της Ελλάδας. Όλες οι πληροφορίες ανα πόλη!

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι …

error: