Αρχική / Your Stories / Οι πρώτες σαράντα ημέρες με το μωρό…

Οι πρώτες σαράντα ημέρες με το μωρό…

new-mother-with-baby

Τις πρώτες μέρες νόμιζα ο,τι κάτι έχει το μωρό, γιατί κοιμάται τόσες ώρες; Ο Παναγιώτης δε κοιμόταν έτσι και δεν είχε καλή σχέση με τον ύπνο. Ο μπέμπης κοιμόταν τρίωρα, θήλαζε για 5-10 λεπτά και κοιμόταν πάλι. Όλα φαίνονταν τόσο εύκολα, είχα χρόνο να παίξω με τον Παναγιώτη, να μαγειρέψω και να βάλω και κανά πλυντήριο.

*Γράφει η επιστημονική συνεργάτης, Κατσούλα Δέσποινα, Εργοθεραπεύτρια.

Στη πορεία βέβαια το μωρό άλλαξε και ο ύπνος δεν ήταν τόσο εύκολος, ο συνδυασμός των δυο παιδιών ταυτόχρονα στις βασικές δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως φαγητό – μπάνιο – ύπνος πραγματικά ήταν και είναι δύσκολος και κουραστικός.

Δεν ήθελα να χάσω στιγμές που ζούσα πριν με τον Παναγιώτη όπως τη διαδικασία ύπνου, με τα παραμύθια και τα χάδια, αλλά πως να το έκανα όταν ταυτόχρονα το μωρό έκλαιγε στο άλλο δωμάτιο; Φυσικά δε μιλάω για τις ώρες που ο άντρας μου είναι σπίτι, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί μοιράζουμε τα παιδιά, αλλά όταν είμαι μόνη.

Και ερχόταν ο Παναγιώτης και μου έλεγε μαμά να κόψουμε το βυζάκι σου και να το κολλήσει ο γιατρός στον μπαμπά να θηλάζει και αυτός. Και να μου λέει όλη μέρα, μαμά να με πάρεις μια αγκαλίτσα και να τον παίρνω κάθε φορά έστω μισή αγκαλιά μιας και στην άλλη πλευρά είχα το μωρό. Πόσο δύσκολο πρέπει να του είναι; Δείχνει πραγματικά οτι τον αγαπάει, τον φιλάει συνέχεια, τον χαϊδεύει επίσης αλλά βγάζει και συμπεριφορές σε εμάς που δείχνει πραγματικά ότι έχει επηρεαστεί πολύ και δε μπορεί να διαχειριστεί ούτε τον εαυτό του. Άραγε θα περάσει όλο αυτό ή θα συνεχίσει να κλαίει χωρίς λόγο, να φωνάζει και να πετάει πράγματα κάτω.

Όταν με ρωτάνε τι άλλαξε με τον ερχομό του μωρού απαντάω η υπομονή μου. Κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι όπως πριν, να είμαι πάντα εκεί δίπλα του και να είμαι ήρεμη τις στιγμές που εκτροχιάζεται και φυσικά αυτές είναι πολλές. Εύχομαι όλες οι άσχημες συμπεριφορές να φύγουν γρήγορα γιατί χάνουμε πολύ χρόνο στο να εξηγώ γιατί δε θέλω να με χτυπάει με τη μυγοσκοτώστρα ή με το σφυράκι της εργαλειοθήκης του!

Κατά τα άλλα ο μπέμπης είναι όλο γέλια και χαρές!!!!!!!!

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Μετά τη Γέννα: 10+1 πράγματα που δε γνωρίζεις για…

 

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: