Αρχική / Uncategorized / Πως θα μάθω στο παιδί μου ποδήλατο

Πως θα μάθω στο παιδί μου ποδήλατο

PJ-AW726_EARLYB_G_20100831165047

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να κάνουν ποδήλατο, όμως το πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να βγάλει τις βοηθητικές και να μάθει να ισορροπεί στις δυο ρόδες είναι κάτι που το καθένα κατακτά σε διαφορετικό χρόνο. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, αγοράστε στο παιδί σας ένα κράνος και ας δούμε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε:

  • Όλα ξεκινούν από εσάς: Μην πιέζετε το παιδί, αλλά και μην το αποθαρρύνετε. Θα υπάρχουν δυσκολίες και ατυχηματάκια μέχρι να μάθει, γι’ αυτό καλό θα είναι να είστε ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι. Φωνές, νεύρα και ειρωνείες ούτε χρειάζονται ούτε βοηθούν.
  • Ρυθμίστε σωστά το ποδήλατο: Κατεβάστε τη σέλα στο κατάλληλο ύψος, έτσι ώστε το παιδί να ακουμπά και τα δύο πέλματα στο έδαφος.
  • Βρείτε τον κατάλληλο χώρο: Τα πολυσύχναστα μέρη, όπου άλλα παιδάκια τρέχουν με τα ποδήλατά τους δεν είναι κατάλληλα. Ξεκινήστε κάπου ήσυχα και χωρίς πολύ κόσμο. Ιδανικά θα πρέπει κάτω να υπάρχει χώμα ή γρασίδι, έτσι ώστε όταν πέφτει το παιδί να μη χτυπά.
  • Μάθετε στο παιδί πώς να σταματά: Πριν απ΄ όλα εξηγήστε στο παιδί πώς όταν θέλει να σταματήσει πρέπει να κατεβάζει και να πατά σταθερά το ένα του πόδι στο έδαφος. Στη συνέχεια δείξτε του πώς να χρησιμοποιεί τα φρένα.
  • Σταθείτε δίπλα του: Αρχικά κρατήστε τη σέλα και το τιμόνι και προχωρήστε μαζί με το παιδί καθώς κάνει πετάλι. Βοηθήστε το να βρει την ισορροπία του και να μάθει να σταθεροποιείται πάνω στο ποδήλατο. Μην το αφήσετε χωρίς να το προειδοποιήσετε, αλλά πείτε του πότε θα το αφήσετε μόνο του για να μην αγχωθεί.
  • Όχι ταχύτητα: Ακόμα κι αν το παιδί δείχνει να τα καταφέρνει, μην παρασυρθείτε και του επιτρέψετε να αρχίσει να τρέχει. Στα πρώτα μαθήματα το σημαντικό είναι να μάθει να ισορροπεί, να σταματά και να ξεκινά μόνο του. Η ταχύτητα, οι στροφές, οι ανηφόρες κλπ θα έρθουν αργότερα.

mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει μόνο ένας λόγος που είμαστε ζωντανοί! Υπέροχο βίντεο

Πόσο μηνών είμαι;

Υπάρχουν παιδιά με παράγοντες κινδύνου για ουρολοίμωξη;

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: