Αρχική / Uncategorized / Όταν το παιδί φοβάται το νερό και πως να το αντιμετωπίσετε

Όταν το παιδί φοβάται το νερό και πως να το αντιμετωπίσετε

ScaredOfWater
Τα περισσότερα πιτσιρίκια λατρεύουν τη θάλασσα και τα μπάνια, υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά που διστάζουν ή φοβούνται να βουτήξουν στο νερό. Αν και το δικό σας παιδί αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία, ας δούμε πώς μπορείτε να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το άγχος του και να απολαύσετε όλοι μαζί ένα υπέροχο καλοκαίρι:
  • Βρείτε την αιτία: Αν πρόκειται για ένα παιδί που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έβγαινε από τη θάλασσα, τότε μάλλον κάτι συνέβη που το φόβισε. Ίσως να ήπιε νερό, ίσως κάποιο άλλο παιδάκι πάνω στο παιχνίδι να το τρόμαξε, ίσως αγχώνεται με τα κύματα κλπ. Συζητήστε ήρεμα μαζί του και ανακαλύψτε τι είναι αυτό που το τρομάζει.
  • Μην το ειρωνεύεστε και μην το συγκρίνετε: Το τελευταίο που χρειάζεται το παιδί είναι κοροϊδευτικά σχόλια ή συγκρίσεις του τύπου «κοιτά εκείνο το παιδάκι, είναι πιο μικρό από σένα και δε φοβάται». Σεβαστείτε τα συναισθήματά του και μη χειροτερεύετε την κατάσταση. Απαγορεύστε στα αδερφάκια του να το κοροϊδεύουν.
  • Αποφύγετε τις ακραίες κινήσεις: Μην βουτήξετε με το ζόρι το παιδί στη θάλασσα και μην επιμένετε, όταν το βλέπετε ότι αρνείται ή κλαίει. Επιλέξτε μια πιο ήρεμη και τρυφερή προσέγγιση.
  • Ξεκινήστε από την παραλία: Καθίστε μαζί με το παιδί στην άκρη της θάλασσας και παίξτε. Ενθαρρύνετέ το να βρέξει τα πόδια του, να μπει λίγο πιο μέσα για να γεμίσει το κουβαδάκι του νερό και καθίστε δίπλα του όση ώρα χρειάζεται. Στη συνέχεια προτείνετε του να βουτήξετε μαζί.
  • Μαζί και με ασφάλεια στο νερό: Βάλτε στο παιδί τα μπρατσάκια ή το σωσίβιό του, κρατήστε το αγκαλιά, αν είναι μικρό ή από το χέρι αν είναι μεγαλύτερο και μπείτε μαζί στη θάλασσα. Φροντίστε να του μιλάτε συνεχώς, να χαμογελάτε και να το καθησυχάζετε και θα δείτε που σιγά-σιγά το μικρό σας δε θα θέλει να βγει από τη θάλασσα.

mother.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορεί να σημαίνουν τα σπυράκια στο σώμα του παιδιού;

Συσπάσεις στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι πιο συχνές καλοκαιρινές ασθένειες των παιδιών και πώς να τα προστατεύσετε

 

Δείτε Επίσης

βιβλιαριο υγ παιδιου

Τα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ του νέου Βιβλιαρίου υγείας παιδιού

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού που ετοιμάστηκε το 2016 από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού είναι …

error: