Αρχική / Παιδί / Υγεία-Ψυχολογία / Κοιμάται το παιδί σας ΣΩΣΤΑ; Ο πιο διαδεδομένος Πίνακας – Ώρες Ύπνου/Ηλικία

Κοιμάται το παιδί σας ΣΩΣΤΑ; Ο πιο διαδεδομένος Πίνακας – Ώρες Ύπνου/Ηλικία

22097014_shutterstock_247297621.limghandler

Κάθε γονιός αναρωτιέται για το ποιες είναι οι σωστές ώρες που πρέπει να κοιμάται το παιδί του καθημερινά. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο επαρκής ύπνος για την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη ενός παιδιού και είναι πολλές οι έρευνες που έχουν συνδέσει την έλλειψη ύπνου, με την εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας, της κατάθλιψης, του παιδικού διαβήτη αλλά και της ροπής προς ατυχήματα.

«Ποια είναι όμως η σωστή ώρα που πρέπει να πέφτει το παιδί μου για ύπνο, ανάλογα με την ηλικία του και πόσες ώρες ύπνο χρειάζεται συνολικά ημερησίως;», θα ρωτήσει ένας γονιός.

Πολύ νωρίς... και το αποτέλεσμα θα ‘ναι, το παιδί να στριφογυρνά και να αρχίσει να εκνευρίζεται, αδυνατώντας ταυτόχρονα να κοιμηθεί.

Πολύ αργά… και δεν θα χορτάσει ύπνο, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί να είναι κουρασμένο και εκνευρισμένο όλη μέρα.

Η διοίκηση του δημοτικού σχολείου Wilson, στην πόλη Kenosha του Whisconsin, αποφάσισε, για να βοηθήσει τους γονείς και να ενημερώσει για τις σωστές ώρες ύπνου των παιδιών τους, να αναρτήσει στη σελίδα Facebook του σχολείου, έναν Πίνακα με προτεινόμενες ώρες ύπνου ανά ηλικία. Ο Πίνακας αυτός όπως θα δείτε παρακάτω, αφορά παιδιά από 5 έως 12 ετών.

O πίνακας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους γονείς, οι οποίοι έσπευσαν να τον επαναδημοσιοποιήσουν για να ενημερώσουν και άλλους γονείς, με αποτέλεσμα, η ανάρτηση να διαμοιραστεί 360.000 φορές. Ο λόγος: Οι περισσότεροι γονείς απείχαν κατά πολύ από τις προτεινόμενες ώρες ύπνου.

Φυσικά, χιλιάδες ήταν και τα σχόλια που ακολούθησαν αυτή την ανάρτηση, ανάμεσα στα οποία κι ένα που ξεχωρίσαμε εμείς…

«Καλή η θεωρία, αλλά η πράξη απέχει κατά πολύ….»

Αφού δείτε προσεκτικά τον παραπάνω Πίνακα πείτε μας, «Το δικός σας παιδί κοιμάται τις σωστές ώρες;»

Μετάφραση και επιμέλεια άρθρου: Εύα Ακριβοπούλου

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδιανομή του συγκεκριμένου άρθρου χωρίς την πρότερη έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου του.

Δείτε Επίσης

Mother cradling newborn infant

Η Εγγύτητα μητέρας και βρέφους ως βάση του Attachment Parenting

«Η μητέρα είναι η Μήτρα, το Λίκνο της ζωής, η Δημιουργία, η Γέννηση, το Ένστικτο, …

error: