Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το καρότσι

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς με το καρότσι

 

μωρο λαθος καροτσι

Ωστόσο η τακτική αυτή έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, διότι μειώνει την κυκλοφορία του αέρα και δημιουργεί έντονη ζέστη. Μάλιστα η διαφορά ανάμεσα σε ένα ξεσκέπαστο και ένα σκεπασμένο καρότσι μπορεί να φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, προειδοποίησε ο δρ Νόργκρεν.

«Αναπτύσσονται πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο καρότσι, σαν να βρίσκεται το μωρό σε θερμός» δήλωσε στην εφημερίδα «Svenska Dagbladet». «Και αν το μωρό υπερθερμανθεί, μπορεί να νομίσει ότι βρίσκεται πάλι πίσω στη μήτρα και να πάψει να αναπνέει».

Για να επαληθεύσουν την άποψη αυτή, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας άφησαν ένα παιδικό καρότσι στον ήλιο για μιάμιση ώρα (από τις 11.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι) δύο μέρες που είχε ζέστη, τοποθετώντας ένα θερμόμετρο στο εσωτερικό του.

Όταν το καρότσι ήταν ξεσκέπαστο η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ήταν 22 βαθμοί Κελσίου, αλλά μισή ώρα μετά την κάλυψή του ήταν 34 βαθμοί και μία ώρα αργότερα είχε φθάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τι να κάνετε

«Για τα μωρά έχει ζωτική σημασία να αναπνέουν ανεμπόδιστα και να μην υπερθερμαίνονται» τόνισε ο δρ Νόργκρεν.

«Γι’ αυτό τον λόγο να βεβαιώνεστε ότι η μυτούλα τους είναι καθαρή, ότι δεν σκεπάζει κανένα ύφασμα το πρόσωπό τους και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο κάλυμμα στο καρότσι τους, πέραν της κουκούλας η οποία πρέπει να το καλύπτει μόνο από πάνω και όχι από τα πλάγια και μπροστά».

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι «να μην βγάζετε το μωρό στον ήλιο», πρόσθεσε. «Καλύτερα είναι να αποφεύγετε τις μετακινήσεις μαζί του από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, αλλά αν χρειαστεί να πάτε κάπου, φροντίστε να βρίσκεστε πάντοτε στη σκιά – και να μην σκεπάσετε με κανένα ύφασμα το καρότσι».

ygeia.tanea.gr

Διαβάστε επίσης:

Παιδικό Καρότσι: Πως να το καθαρίσετε και κάθε πότε.

Το μωρό σας βγάζει δόντια; 4 τρόποι για να το ανακουφίσετε από τον πόνο

«Δεν ερωτεύτηκα το παιδί μου με την πρώτη ματιά»

Δείτε Επίσης

rooming in-πόσο καλό κάνει στο νεογέννητο

Rooming in: Πόσο σημαντικό είναι για τις πρώτες ώρες ζωής του μωρού

Ο αγγλικός όρος όπως έχει επικρατήσει διεθνώς, αναφέρεται στην παραμονή του βρέφους στο ίδιο δωμάτιο …

error: