Αρχική / Κοινωνικά / Ο καπνός για τα τσιγάρα σας μαζεύεται από 8χρονα παιδιά

Ο καπνός για τα τσιγάρα σας μαζεύεται από 8χρονα παιδιά

Ινδονισια παιδική εργασία

Κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο γνωρίζετε ότι για τον καπνό σας έχουν εργαστεί παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών;

Η Ινδονησία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στην παραγωγή καπνού. Όμως, η πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Human Rights Watch, σοκάρει καθώς αποκαλύπτει ότι παιδιά ηλικίας, ακόμα και οκτώ ετών, θέτουν την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο αφού εργάζονται επί ατελείωτες ώρες στις φυτείες καπνού της Ινδονησίας.

Η έκθεση τονίζει ότι τα παιδιά που εργάζονται στις καλλιέργειες καπνού εκτίθενται στην νικοτίνη, σε τοξικές χημικές ουσίες και στην υπερβολική ζέστη, ενώ θέτουν την υγεία τους σε σοβαρούς κινδύνους και ενδέχεται να νοσήσουν από καρκίνο, να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να πάθουν δηλητηρίαση από την νικοτίνη.«Πάντα κάνω εμετό κάθε φορά που εργάζομαι στην συγκομιδή (του καπνού). Από μικρό παιδί πηγαίνω στα χωράφια, οι γονείς μου καλλιεργούν καπνό, βοηθώ περισσότερο τους γονείς μου αλλά καμιά φορά και τους γείτονες. Έχω μία μεγαλύτερη αδελφή, έναν μεγαλύτερο αδελφό και δύο μικρότερα αδέλφια, όλοι βοηθούν πολύ»
, δήλωσε η 13χρονη Ayu, ένα από τα εκατομμύρια παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν σκληρά στις καλλιέργειες καπνού στην Ινδονησία.

Για να τεκμηριώσει την σχετική έκθεση η οργάνωση πήρε 227 συνολικά συνεντεύξεις από εργαζόμενους στις φυτείες καπνού της χώρας, εκ των οποίων οι 132 είναι παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι 17 ετών. Η Human Rights Watch κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας και τις βιομηχανίες καπνού να απαγορεύσουν την εργασία των παιδιών στις καλλιέργειες καπνού και να παρακολουθούν γενικότερα το φαινόμενο της εργασίας ανηλίκων, ώστε να εργαστούν για την εξάλειψή του.

«Οι βιομηχανίες καπνού κερδίζουν χρήματα από τις πλάτες και την υγεία των εργαζόμενων παιδιών της Ινδονησίας», δήλωσε η Margaret Wurth, ερευνήτρια στην HRW, που συμμετείχε στην σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) στην Ινδονησία περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας από 10 μέχρι 17 ετών, εργάζονται στις γεωργικές καλλιέργειες χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία πόσα από αυτά εργάζονται στην συγκομιδή καπνού.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN επικοινώνησε για το θέμα με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εργατικού Δυναμικού της Ινδονησίας, τα οποία αρνήθηκαν να σχολιάσουν την έκθεση της Human Rights Watch.

protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Όλη η αλήθεια πίσω από τα Παιδικά καλλιστεία: Ευγενής άμιλλα ή κακοποίηση των παιδιών;

Μοναδικά έργα τέχνης με καμβά την κοιλιά της εγκυμοσύνης!

Νέο βίντεο κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης: «Πες το σε κάποιον που εμπιστεύεσαι»

 

Δείτε Επίσης

%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%bf-babywearing

Το ατύχημα αυτής της μαμάς μας θυμίζει πόσο επικίνδυνο είναι να φοράς το μωρό σου ενώ κάνεις δουλειές

Η Molly Landis είναι νέα μητέρα μιας μικρής μπέμπας. Η κόρη της είναι 4 εβδομάδων …

error: