Αρχική / Μητρότητα / Γιατί τελικά τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο όμορφα;

Γιατί τελικά τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο όμορφα;

 

mother

Είναι γεγονός πως τα μωρά μυρίζουν υπέροχα! Αναβλύζουν μια τόσο ξεχωριστή μυρωδιά που σε γεμίζει ευχαρίστηση και πάντα είναι εθιστική!!Γιατί όμως έχουν αυτή την θαυμάσια μυρωδιά και τι σημαίνει;

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μέσα σε μία-δύο μέρες από τον τοκετό, οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν το μωρό τους με κλειστά μάτια μόνο και μόνο από την μυρωδιά του.

 

Η χαρακτηριστική αυτή μυρωδιά των νεογέννητων, κρατάει για 6 βδομάδες σχεδόν μετά τη γέννηση, και κάποιοι υποστηρίζουν πως οφείλεται σε δυο πράγματα. Πρώτον στο αμνιακό υγρό και δεύτερον στο σμήγμα vernix caseosa,(η λευκή ουσία που καλύπτει το δέρμα του μωρού όταν γεννιέται)

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2013 στο ιατρικό περιοδικό Frontiers in Psychology έδειξε πως η ιδιαίτερη και ξεχωριστή αυτή μυρωδιά όντως υπάρχει και επηρεάζει κάποια συγκεκριμένα τμήματα στον γυναικείο εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα λοιπόν, η μυρωδιά ενός νεογέννητου λειτουργεί ως κίνητρο κατά κάποιον τρόπο, έτσι ώστε οι μητέρες να φροντίζουν τα μωρά τους, ανεξαρτήτως της κούρασης που τις καταβάλλει.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bc%ce%ac

31 φωτογραφίες που θα σας ταξιδέψουν στη μαγική μέρα που γίνατε μητέρα για πρώτη φορά

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, λένε, γι’ αυτό κι εμείς, για να σας θυμίσουμε αυτήν …

error: