Αρχική / Must See / Η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα από 12 μαγευτικές φωτογραφίες

Η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα από 12 μαγευτικές φωτογραφίες

9458244793_f4a53f380d_k
Κατά τη διάρκεια της συνουσίας 300 εκατομμύρια σπερματοζωάρια περίπου εισέρχονται στον κόλπο. Όμως ένα μόνο διαπερνά την προστατευτική μεμβράνη του ωαρίου και το γονιμοποιεί. Από την ένωση των δύο αυτών κυττάρων γεννιέται ένα νέο, ο ζυγωτής, το πρώτο κύτταρο της νέας ζωής που θα δημιουργηθεί. Τη στιγμή ακριβώς της γονιμοποίησης, τα χρωμοσώματα του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου συνδυάζονται, καθορίζοντας αυτόματα τα χαρακτηριστικά που θα κληρονομήσει το έμβρυο από τους γονείς του.
Από αυτή τη στιγμή ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι που θα διαρκέσει 9 μήνες. Θα χρειαστούν 9 μήνες περίπου για να αναπτυχθεί το μωρό σας και να έρθει στον κόσμο. Μόνο όμως το 5% των μωρών γεννιούνται την προβλεπόμενη ημερομηνία. Μερικά έρχονται λίγο πιο νωρίς, μερικά λίγο πιο αργά αλλά όλα έρχονται τελικά και το μόνο που εύχεσαι είναι να ‘ναι γερά.
Πολύ σύντομα θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το παιδί σας κι όλη αυτή η αγωνία θα έχει τελειώσει. Απολαύστε όσο μπορείτε αυτό το ταξίδι. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας ξεκινά ένα καινούργιο, που κάθε μέρα θα σας αφήνει με ανοιχτό το στόμα και κομμένη την ανάσα. Αυτό όμως θα διαρκέσει για μια ζωή…
Όταν το μωρός σας γεννηθεί τα μάτια του θα είναι μπλε αλλά αυτό θα αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το μέσο βάρος ενός νεογέννητο είναι  3,4 κιλά και 50 εκ μήκος. Ο πλακούντας ζυγίζει περίπου το 1/8 του βάρους του βρέφους και ο ομφάλιος λώρος έχει περίπου το ίδιο μήκος με το νεογέννητο.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 3 – 4 εβδομάδων, μήκους 6 χιλιοστών.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 3 – 4 εβδομάδων, μήκους 5 χιλιοστών. Δυστυχώς *έκπτοπη κύηση.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 4 – 5 εβδομάδων, μήκους 6 χιλιοστών. *Έκτοπη κύηση στη σάλπιγγα.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the Womb

Έμβρυο 6 – 7 εβδομάδων κύησης 19 χιλιοστά μήκος. 8-9 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 6 – 7 εβδομάδων κύησης 19 χιλιοστά μήκος. 8-9 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 6 – 7 εβδομάδων κύησης 19 χιλιοστά μήκος. 8-9 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 6 – 7 εβδομάδων κύησης 19 χιλιοστά μήκος. 8-9 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 7 – 8 εβδομάδων κύησης.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 8- 10 εβδομάδων κύησης.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the Womb

Incredible Real Photos of the Human Developing in the WombΈμβρυο 9-10 εβδομάδων.

Incredible Real Photos of the Human Developing in the Womb Έμβρυο 10 – 12 εβδομάδων, μήκους 3,6 εκ. Το πόδι του έχει μήκος 6 χιλιοστά όσο ακριβώς ήταν το συνολικό μήκος του μωρού κατά την 3η-4η εβδομάδα κύησης.

Δείτε το βίντεο:

κτοπη κύηση: Είναι εκείνη η κύηση, κατά την οποία δεν ολοκληρώνεται η προώθηση του γονιμοποιημένου ωαρίου στο ενδομήτριο. Έτσι, σχηματίζεται μία κύηση εκτός ενδομητρίου, που όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη για τη μητέρα

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: