Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Αγόρι ή Κορίτσι; Πώς αναπτύσσονται τα αγόρια και τα κορίτσια στη μήτρα!!

Αγόρι ή Κορίτσι; Πώς αναπτύσσονται τα αγόρια και τα κορίτσια στη μήτρα!!

 

how_girls_and_boys_develop_in_the_womb1

Το φύλο του παιδιού σας καθορίζεται από τη στιγμή της σύλληψής του. Κατά την 7η εβδομάδα κύησης αρχίζουν να σχηματίζονται, στη κοιλιακή χώρα, τα εσωτερικά όργανα που αφορούν το φύλλο του μωρού, όπως οι ωοθήκες, για τα κορίτσια και οι όρχεις, για τα αγόρια. Τα σεξουαλικά όργανα των αγοριών και των κοριτσιών έχουν αρχικά την ίδια δομή. Κατά την 9η εβδομάδα, όμως, αρχίζει η διαφοροποίηση για κάθε ένα από τα δύο φύλα.

Στα κορίτσια, αρχικά, εμφανίζεται ανάμεσα στα πόδια, ένα μικρό φούσκωμα, σαν μπουμπούκι λουλουδιού. Αυτό θα αποτελέσει, στην πορεία, την κλειτορίδα. Η μεμβράνη που σχηματίζεται ακριβώς από κάτω, έχει μια μικρή εγκοπή. Αυτή θα διαχωριστεί, για να σχηματιστούν τελικά το άνοιγμα προς τον κόλπο και τα μικρά χείλη του αιδοίου (εσωτερικά). Μέχρι την 22η εβδομάδα, οι ωοθήκες έχουν σχηματιστεί πλήρως και αρχίζουν να κινούνται από την κοιλιακή χώρα, προς τη λεκάνη (πύελος). Περιέχουν μέσα τους, ήδη,  ένα απόθεμα 6 εκατομμυρίων ωαρίων, που θα διαρκέσει για μια ζωή.
Στα αγόρια, το μικρό φούσκωμα που εμφανίζεται ανάμεσα στα πόδια, όπως και στα κορίτσια, θα αρχίσει να διαμορφώνεται κατά την 12η εβδομάδα, περίπου, για να σχηματιστεί τελικά το πέος. Η εξωτερική μεμβράνη θα αποτελέσει τον οσχεϊκό σάκο, ο οποίος θα περιέχει τους όρχεις. Μέχρι την 22η εβδομάδα οι όρχεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην κοιλιακή χώρα και περιέχουν, ήδη, ανώριμο σπέρμα. Σύντομα θα ξεκινήσουν την κάθοδό τους για το, όσχεο, αλλά είναι ένα μεγάλο ταξίδι, που θα διαρκέσει αρκετά.  Οι όρχεις, θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους κατά τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης, αν και για κάποια αγόρια, θα φτάσουν μετά τη γέννα. Οπότε, αν αυτό συμβεί και στο δικό σας νεογέννητο αγοράκι, μην ανησυχήσετε. Ο παιδίατρός σας, θα σας πει τι θα κάνετε.
Αν ανυπομονείτε να μάθετε αν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι, θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι την 17η τουλάχιστον εβδομάδα κύησης. Χρονικό διάστημα κατά το οποίο, τα γεννητικά όργανα έχουν διαμορφωθεί αρκετά ώστε να ξεχωρίζει το φύλο του μωρού σας στον υπέρηχο.

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα από 12 μαγευτικές φωτογραφίες

«Η Μητρότητα πριν και μετά την εγκυμοσύνη»: Ένα φωτογραφικό χρονικό 15 μαμάδων

Ο 6ος μήνας της εγκυμοσύνης: «Το μωρό σας ακούει τη φωνή σας»

 

Δείτε Επίσης

πλακούντας

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ρόλος του πλακούντα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι ένας εκπληκτικός μηχανισμός, …

error: