Αρχική / Μαγειρική / Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

Πεντανόστιμη Σπιτική Κοτόπιτα με λαχανικά, γιαούρτι και φέτα!!

IMG_5098_640x426

* Γράφει η Συνεργάτης Έυα Παρακεντάκη

Υλικά

  • 700γρ. βρασμένο και ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 πρασινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιχτό  10 %
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Κύμινο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ Φέτα
  • 1 φύλλο κουρού
  • Βούτυρο

IMG_5098_640x426

EΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2′ ακόμη.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο, το οποίο το έχουμε περάσει από τον τρίφτη και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
  3. Βάζουμε στο τηγάνι και το κοτόπουλο το οποίο έχουμε μαδήσει (με τα χέρια), δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αφού πιεί όλα τα υγρά το μείγμα μας προσθέτουμε την φέτα τα μπαχαρικά και το γιαούρτι.
  5. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση αφού την έχουμε αφήσει και έχει κρυώσει εντελώς όπως επίσης κοιτάμε να μην κρατάει καθόλου υγρά.
  6. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε και γυαλίζουμε την πίτα μας με αυγό και γάλα.
    Ψήνουμε μία ώρα στους 180.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

xronopoulou-gios

Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της!

  «“Ζει;” ρώτησα τη Μαρία Μπουτσίνη, μόλις άνοιξα τα μάτια μου. “Ζει και είναι καλό” …

error: