Αρχική / Uncategorized / Λαχταριστές σοκολατένιες μπάρες καραμέλας!

Λαχταριστές σοκολατένιες μπάρες καραμέλας!

sokolatenies-mpares-karamelas

Ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις και επειδή σερβίρεται σε μπάρες το κάνει ιδανικό για εκδηλώσεις όπως πάρτυ. Κάθε μπουκιά και μια ξεχωριστή εμπειρία! Δοκιμάστε το!

  • Προετοιμασία: 20′
  • Μαγείρεμα: 25′

Συστατικά

Κρούστα

3/4 φλιτζάνιού μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 1/2 φλιτζανιού αλεύρι

Γέμιση

300ml ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ μαργαρίνη

Διακόσμηση

1 3/4 φλιτζάνιού chip σοκολάτας

1 1/3 φλιτζανιού κομματάκια έτοιμης καραμέλας

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Τοποθετούμε το μείγμα στον πάτο του ταψιού και το πιέζουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 180 για 20 μ 25 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε την κρούστα να στεγνώσει μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα με την μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.

Μόλις η γέμιση έχει είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από την κρούστα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα μερικά chip σοκολάτας πάνω από την γέμιση και ψήνουμε για άλλα δύο λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα chip σοκολάτας και στην συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα κομμάτια έτοιμης καραμέλας.

Μόλις το γλυκό μας κρυώσει τελείως το τεμαχίζουμε σε μπάρες.

Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου εκτός από τις πολύ ζεστές μέρες που καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο (Αν το διατηρούμε στο ψυγείο, το αφήνουμε για λίγο εκτός πριν το σερβίρουμε).

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Το Στρουμφοχωριό: Συνταγή για να φτιάξετε την πιο εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων!

Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψυγείου

16 ΜΑΓΙΚΑ ΚΟΛΠΑ στην κουζίνα θα σε μεταμορφώσουν από νοικοκυρά σε μάστερ Σεφ!

Δείτε Επίσης

koksaki_egkumosunh_kai_paidi

Ιος κοξάκι: Εγκυμοσύνη και παιδί

Τόσο οι γονείς όσο και οι εγκυμονούσες πρέπει να είναι ενημερωμένοι γύρω από τον ιο …

error: