Αρχική / Must See / Δείτε πως μετακινούνται τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Δείτε πως μετακινούνται τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

allagh_eswterikwn_organwn_egkymosynh

Γνωρίζουμε πως το σώμα περνά μέσα από πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, από ακραίες ορμονικές αλλαγές έως τρομερές λιγούρες. Μπορούμε να φανταστούμε πως μεγαλώνει η κοιλιά, και έχουμε δει πως μοιάζει ένα έμβρυο σε ένα υπέρηχο. Ωστόσο,δεν αναρωτιόμαστε συχνά τι μπορεί να συμβαίνει στα εσωτερικά όργανα μιας γυναίκας;

Το παρακάτω βίντεο δημιουργήθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Βιομηχανίας στο Σικάγο και απεικονίζει πως τα όργανα μετακινούνται καθώς το μωρό μεγαλώνει μέσα στην μήτρα. Μπορεί να είναι τρομακτικό όταν το βλέπουμε να συμβαίνει  σε γρήγορη κίνηση αλλά θυμηθείτε πως αυτό συμβαίνει κατά την διάρκεια 9 μηνών και οι αλλαγές γίνονται σταδιακά στο πέρασμα του χρόνου.

Τα όργανα σιγά σιγά κάνουν χώρο για το μωρό, καθώς μεγαλώνει. Το στομάχι, το συκώτι και τα έντερα αναδιατάσσονται και μια επιπλέον πίεση ασκείται στην ουροδόχο κύστη. Η μήτρα διευρύνεται και ωθείται προς τα πάνω, έξω από την πυελική κοιλότητα, ξεκινώντας τη μετατόπιση των οργάνων. Με το δεύτερο τρίμηνο, η μήτρα θα ωθηθεί κοντά στο θώρακα.

Εκτός από τα όργανα που μετακινούνται στην κοιλιακή χώρα, άλλες σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν περιλαμβάνουν την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και μια μειωμένη λειτουργική ικανότητα των πνευμόνων (κάνοντας τις έγκυες γυναίκες να λαχανιάζουν), καθώς και περισσότερη δουλειά για τα νεφρά αφού πρέπει να επεξεργαστούν τα απόβλητα τόσο από το έμβρυο όσο και από τη μητέρα. Ακόμη και το δέρμα μπορεί να αλλάξει και να αποκτήσει ραγάδες και ευρυαγγείες.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Αγόρι ή Κορίτσι; Πώς αναπτύσσονται τα αγόρια και τα κορίτσια στη μήτρα!!

Kαι έρχεται η πρώτη φορά που θα πάει ο μικρός άνθρωπος στον παιδικό σταθμό…

Δείτε Επίσης

Η εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, σε 40 μοναδικές φωτογραφίες

Η εικονογράφος Peg Gerrity δημιούργησε ένα μοναδικό φωτογραφικό project, το οποίο απεικονίζει την ανάπτυξη του εμβρύου …

error: