Αρχική / Μητρότητα / Θέλω να γίνω Μαμά / Θέλετε αγόρι ή κορίτσι; Οδηγίες σύλληψης για το κάθε φύλο

Θέλετε αγόρι ή κορίτσι; Οδηγίες σύλληψης για το κάθε φύλο

boy or girl_mommyandthecity

Αγόρι ή Κορίτσι;

Θέλετε απεγνωσμένα αγόρι ή κορίτσι, ή πιθανώς δεν σας νοιάζει καθόλου; Για διάφορους λόγους, μερικές φορές τα ζευγάρια δείχνουν προτίμηση στο ένα ή το άλλο φύλο του μωρού κι άλλες μπορεί απλά να έχουν ευλογηθεί πολλές φορές με το ίδιο φύλο και θα επιθυμούσαν άλλο ένα παιδί του αντίθετου φύλου.

Να θυμάστε πως οι παρακάτω πληροφορίες αποτελούν έναν γενικό οδηγό, χωρίς να μπορούν να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα. Κάθε φορά που συλλαμβάνεται ένα παιδί, οι πιθανότητες να είναι αγόρι ή κορίτσι, είναι 5ο:50. Για να είμαστε όμως πιο ακριβής, στατιστικά, τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης από τα κορίτσια και αυτό οφείλεται καθαρά στο ανδρικό σπέρμα.

Πώς συλλαμβάνονται τα αγόρια και τα κορίτσια;

Κάθε γονιός δίνει 23 χρωμοσώματα στο έμβρυο. Έτσι, 46 συνολικά ή 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων δημιουργούν ένα νέο άνθρωπο. Το φύλο του μωρού σχετίζεται με ένα από αυτά τα χρωμοσώματα το 45 ή 46 που ονομάζονται και «χρωμοσώματα φύλου».

Από τη στιγμή της σύλληψης καθορίζεται και το φύλλο του μωρού.

Πολλές από τις θεωρίες γύρω από το φύλο του παιδιού βασίζονται στο γεγονός ότι το αρσενικό ή αλλιώς Υ σπέρμα κολυμπά πιο αργά από το θηλυκό, Χ σπέρμα. Επίσης το θηλυκό, Χ σπέρμα είναι πιο ανθεκτικό και παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα  στην αναπαραγωγική περιοχή της γυναίκας.

Για κάθε ζευγάρι που επιθυμεί να κάνει παιδί, η πιθανότητα σύλληψης, ανεξαρτήτως φύλου, αυξάνεται με τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής κατά την περίοδο του γόνιμου κύκλου της γυναίκας. Για τις γυναίκες που έχουν ένα μέσο κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία γενικά ξεκινά γύρω στην 14η μέρα, μετρώντας σαν πρώτη μέρα, την επόμενη της τελευταίας του έμμηνου κύκλου τους.

Ποιος καθορίζει το φύλο;

Ο άνδρας φυσικά!! Ναι, είναι πάντα ο άνδρας αυτός που καθορίζει το φύλο του μωρού. Οι γυναίκες κουβαλάνε ένα ζεύγος Χ (Θηλυκών) χρωμοσωμάτων ενώ οι άνδρες ένα ζεύγος, όπου το ένα χρωμόσωμα είναι Χ (Θηλυκό) και το άλλο Υ(Αρσενικό).

Μην λαμβάνετε υπόψη σας φήμες που λένε πως ο ένας όρχις παράγει μόνο Χ(Θηλυκό) σπέρμα και ο άλλος μόνο Υ(Αρσενικό). Αυτά είναι ανοησίες.

Από ότι φαίνεται κάποιοι άνδρες παράγουν καλύτερη ποιότητα Χ (Θηλυκού) ή Υ (Αρσενικού) σπέρματος. Εκεί πιθανώς οφείλεται και το γεγονός, ότι κάποιες οικογένειες έχουν μόνο κορίτσια ή μόνο αγόρια.

Αρχικά

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι πληροφορίες που δίνονται παρακάτω μπορεί να μην ταιριάζουν σ’ εσάς.

Οι διατροφικές σας συνήθειες και τα συμπληρώματα διατροφής μπορεί να είναι σωστά για μια γυναίκα και λάθος για μια άλλη. Συμβουλευτείτε λοιπόν έναν ειδικό διατροφής, που θα γνωρίζει το ιστορικό σας και το τι επιδιώκετε να επιτύχετε.

Συμβουλές για να συλλάβετε αγόρι

 • Μην φοράτε στενά εσώρουχα. Η μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή των όρχεων φαίνεται ότι βοηθάει το αρσενικό σπέρμα.
 • Ένα φλιτζάνι τσάι ή καφές πριν από τη σεξουαλική επαφή μπορεί να κάνει πιο δραστήριο το αρσενικό σπέρμα ώστε να κινηθεί ταχύτερα.
 • Απολαύστε τον οργασμό. Αυτό βοηθάει στο να προωθηθεί το σπέρμα μέσα από τον κόλπο μέχρι τη μήτρα.
 • Το PH του γυναικείου κόλπου είναι συνήθως όξινο και αυτό μπορεί να είναι εχθρικό για το σπέρμα. Ο γυναικείος οργασμός βοηθά στο να διατηρεί ο κόλπος αλκαλικά επίπεδα που με τη σειρά τους ευνοούν το Υ(Αρσενικό) σπέρμα.
 • Τα συμπληρώματα καλίου θεωρείται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης αγοριού.
 • Προτιμήστε να έχετε σεξουαλική επαφή όταν έχετε ωορρηξία ή είχατε ήδη. Τα Αρσενικό Υ σπέρμα δεν έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής όσο το Θηλυκό Χ. Στη βράση κολλάει το σίδερο, λένε.
 • Προσθέστε λίγο περισσότερο αλάτι στη διατροφή σας. Μην το παρακάνετε όμως.
 • Το πρωινό είναι απαραίτητο. Προτιμήστε υγιεινά δημητριακά. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες να συλλάβετε αγόρι.
 • Οι Βιταμίνες C, B12 και E που περιλαμβάνονται στη διατροφή σας βοηθούν. Προτιμήστε λοιπόν εσπεριδοειδή φρούτα, κρέας, αυγά, ψάρι και δημητριακά ολικής αλέσεως.
 • Τρώτε μπανάνες. Το κάλιο φαίνεται ότι βοηθά στη δημιουργία των αγοριών.
 • Κάντε όσο πιο συχνά μπορείτε σεξ, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες και ενώ ακουμπάτε στη δεξιά πλευρά του σώματός σας.
 • Προτιμήστε τη σεξουαλική επαφή κατά τις μονές, παρά τις ζυγές μέρες του μήνα.

Συμβουλές για να συλλάβετε κορίτσι

 • Η χρονική στιγμή της σεξουαλικής επαφής φαίνεται να παίζει μεγάλη σημασία εάν θέλετε να συλλάβετε κορίτσι. Κάντε λοιπόν υπομονή και συζητήστε με το σύντροφό σας τι είναι ρεαλιστικό για εσάς και τι ελπίζετε να επιτύχετε. Η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι βασική και βοηθάει να φτάσετε στον από κοινού στόχο σας.
 • Η επαφή ΠΡΙΝ την ωορρηξία βοηθάει, αφού το Χ(Θηλυκό) σπέρμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα παραμείνει περισσότερο χρόνο μέσα στην αναπαραγωγική περιοχή της γυναίκας.
 • Το Θηλυκό Χ σπέρμα είναι περισσότερο ανθεκτικό στις «εχθρικές» συνθήκες του γυναικείου κόλπου (όξινο PH) και μπορεί να ζήσει περισσότερο (μέσα στον κόλπο) έως και 4 ημέρες.
 • Αποφύγετε την βαθιά διείσδυση κατά τη σεξουαλική επαφή. Προτιμήστε την ιεραποστολική στάση και αποφύγετε όλες τις στάσεις τύπου «στα 4».
 • Το Χ(Θηλυκό σπέρμα φαίνεται να ευνοείται από το όξινο περιβάλλον. Καταναλώστε λοιπόν φαγητά με μεγαλύτερη συγκέντρωση ξυδιού, χυμούς φρούτων και πίκλες (τουρσί).
 • Προτιμήστε πράσινα και φυλλώδη λαχανικά. Αν και κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν κορίτσι δεν πρέπει να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, η ολική αφαίρεση από το διαιτολόγιο σας, έστω και για μια περίοδο, δεν θα αποτελέσει υγιεινή διατροφή. Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο, ειδικά, κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αξίζει να αναφέρουμε, πως η έλλειψη φυλλικού οξέως έχει συσχετισθεί με επιπλοκές κατά την κύηση, όπως δυσμορφίες στο έμβρυο, αιφνίδια αποβολή, αποκόλληση πλακούντα, πρόωρο τοκετό.
 • Καταναλώστε ψωμί ολικής αλέσεως, κορν φλεικς, ρύζι και κρέας. Επίσης, τα γλυκίσματα, μπισκότα, κέικ φαίνεται να βοηθούν. Προσοχή, πάντα με έλεγχο και υγιεινά.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση ξηρών καρπών, ειδικά αμυγδάλων.
 • Προτιμήστε φαγητά που είναι πλούσια σε μαγνήσιο, όπως τα ψάρια, τα φρούτα και τα δημητριακά (σπόρων).
 • Τρώτε καλαμπόκι και μύρτιλα. Το χρώμα στη διατροφή σας βοηθά.

Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Φυσιολογική σύλληψη: «Το θαύμα της νέας ζωής» (βίντεο)

Αγόρι ή Κορίτσι; Πώς αναπτύσσονται τα αγόρια και τα κορίτσια στη μήτρα!!

Δείτε πως μετακινούνται τα εσωτερικά όργανα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Δείτε Επίσης

a21

Το ανιχνευτικό τεστ Αυτιστικής διαταραχής που πρέπει να γίνεται στα βρέφη των 18μηνών

Το Ανιχνευτικό Τεστ Αυτιστικής Διαταραχής αποτελείται από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαντούνται από τους γονείς, όταν …

error: