Αρχική / Must See / Voucher παιδικών σταθμών: Τι αλλάζει και τι θα ισχύσει για τους επιλαχόντες.

Voucher παιδικών σταθμών: Τι αλλάζει και τι θα ισχύσει για τους επιλαχόντες.

paidikos stathmos-espa

Χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών θα καταφέρουν τελικά να πάρουν voucher σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας μετά την χθεσινή συνάντηση με την ΚΕΔΕ.

Πως θα γίνει αυτό;

Η καταλυτική ημερομηνία για τους γονείς που διαθέτουν voucher είναι σήμερα και θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους, στον παιδικό σταθμό που τους ενδιαφέρει αλλιώς χάνουν τη θέση τους και θα την πάρει μία επιλαχούσα μαμά.

O αριθμός δηλαδή των παιδιών που θα μπορέσουν να πάρουν το voucher  εξαρτάται από το πόσα από τα 84.800 παιδιά που έλαβαν το voucher δεν θα βρουν δομές στην περιοχή τους. Ο αριθμός των παιδιών που δεν θα βρουν δομές υπολογίζεται από 5.000 έως και 15.000.

Με βάση την απόφαση της σημερινής συνάντησης, ο αριθμός των παιδιών που θα λάβουν το voucher δεν θα αυξηθεί αλλά, κατ’ εφαρμογή και της σχετικής ΚΥΑ, εφόσον δεν βρεθεί θέση το voucher θα δοθεί στους επιλαχόντες άλλων περιοχών.

Αξίζει βέβαια να επισημάνουμε πως οι κάτοχοι voucher που δεν θα βρουν θέση σήμερα θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε παιδικό σταθμό εφόσον βρουν θέση εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όπου μπορεί να προκύψουν κάποιες κενές θέσεις.

Τέλος θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους γονείς σχετικά με χρήματα που μπορεί να τους ζητήσουν κάποιοι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί για επιπλέον δραστηριότητες. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο και θα πρέπει να καταγγέλλεται από τους γονείς.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Φωτογραφίζει τις κόρες της με την πεθερά της

15+1 Φανταστικά Φθινοπωρινά Manicure!

 Το «ΠΕΡΙΕΡΓΟ» στήθος μου, και πως η ΙΣΤΟΡΙΑ μου μπορεί να βοηθήσει άλλες γυναίκες!

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: