Αρχική / Μαγειρική / Λαχταριστά σπιτικά σοκολατένια μπισκότα!

Λαχταριστά σπιτικά σοκολατένια μπισκότα!

sokolateni_mpiskota_mentas

Πεντανόστιμα μπισκότα με μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανικά για κέρασμα σε οποιαδήποτε γιορτή ή για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ στο σπίτι με τις φίλες σας. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα ανταμειφθείτε από την γεύση!

  • Προετοιμασία: 20′
  • Ψήσιμο: 15′

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη ( χωρίς ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη:

  • 30gr ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι ή λάδι καρύδας
  •  1 ½ κουταλάκι εκχύλισμα ή λάδι μέντας ( Βεβαιωθείτε ότι έχετε μέντα, ο δυόσμος δεν κάνει και εκχύλισμα ή λάδι όχι γεύση μέντας)

Οδηγίες

  1. Ρυθμίστε το φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια προσθέστε την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνετε στο μείγμα το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο σε σκόνη. Ανακατεύετε μέχρι η σκόνη κακάο να γίνει ένα με το μείγμα.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα (φροντίστε να μην ανακατέψετε πολύ.)
  5. Σχηματίζετε τη ζύμη σε μπάλα. Ζυμώνετε μερικές φορές και στη συνέχεια φέρνουμε την ζύμη σε σχήμα δίσκου, την καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 15′.
  6. Αφαιρέστε τη ζύμη από την κατάψυξη τοποθετήστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, και με ένα πλάστη, πλάσετε τη ζύμη μέχρι να γίνει αρκετά λεπτή.
  7. Κόψτε τα μπισκότα με μια στρογγυλή επιφάνεια (πχ ποτήρι)
  8. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά . Αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  9. Ενώ τα μπισκότα ψήνονται, εσείς μπορείτε να κάνετε την επίστρωση μέντας. Κόβετε την ημίγλυκη σοκολάτα σε πολύ μικρά , λεπτά κομμάτια . Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα δοχείο μαζί με το λάδι καρύδας και βάλτε το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερολέπτων.Προσθέστε το εκχύλισμα μέντας.
  10. Ρίχνετε απαλά τα μπισκότα μέσα στην επίστρωση μέντας (ένα κάθε φορά), βεβαιωθείτε ότι έχει πάει παντού γύρω από το μπισκότο και μετά αφαιρέστε το με ένα πιρούνι (όταν σηκώσετε το μπισκότο, αφήστε το λίγο να σουρώσει από την έχτρα επίστρωση). Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε αλουμινόχαρτο
  11. Διατηρήστε τα στο ψυγείο.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Θεϊκά σοκολατάκια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα.

Δείτε Επίσης

xronopoulou-gios

Ραγίζει καρδιές η εξομολόγηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της!

  «“Ζει;” ρώτησα τη Μαρία Μπουτσίνη, μόλις άνοιξα τα μάτια μου. “Ζει και είναι καλό” …

error: