Αρχική / Must See / ΌΧΙ, το παιδί σου δεν χρειάζεται να κάνει μπάνιο κάθε μέρα!

ΌΧΙ, το παιδί σου δεν χρειάζεται να κάνει μπάνιο κάθε μέρα!

 

paidi mpanio

Λίγα πράγματα μπορούν να δοκιμάσουν την υπομονή ενός γονέα…Ένα από αυτά είναι να προσπαθεί να κάνει καλά ένα νήπιο όταν το κάνει μπάνιο. Γιατί όμως τα παιδιά μισούν τόσο πολύ το μπάνιο; Το μπάνιο είναι υπέροχο και πλέον, μαζί με τον ύπνο τα θεωρώ πολυτέλεια. Δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα που και που, γιατί όπως φαίνεται τα παιδιά δεν χρειάζεται να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα.

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι καθαρά και να έχουν καλή υγιεινή, αλλά σύμφωνα με το Yahoo Parenting, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, το μπάνιο πολύ συχνά μπορεί να στεγνώσει το ευαίσθητο δέρμα του παιδιού και να επιδεινώσει καταστάσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα. Μπορεί να φαίνεται αντίθετο προς την πραγματικότητα, αλλά η αποχή από το μπάνιο κάνει καλό στο δέρμα.

Τα νεογνά ιδίως τείνουν να έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, και μιας και δεν κινούνται πολύ, οπότε συνήθως δεν είναι τόσο βρώμικα. Όταν η πάνα ενός βρέφους αλλάζεται τακτικά και ο ποπός του διατηρείται καθαρός, ένα κανονικό μπάνιο συχνά δεν είναι αναγκαίο. Όσο ένα μωρό δεν φαίνεται πραγματικά βρώμικο ή δεν είναι δύσοσμο, ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή μια πετσέτα κάτω από τα χέρια και στις πτυχώσεις του δέρματος του είναι αρκετό

Μόλις τα παιδιά να ξεκινήσουν να χώνουν το πρόσωπό τους σε λακκούβες και να τρίβουν το φαγητό στα μαλλιά τους, η ανάγκη για πιο συχνό μπάνιο είναι αναγκαία. Και ένα παιδί που ιδρώνει πολύ θα μπορούσε να κάνει πιο συχνά ένα μπάνιο. Κανείς δεν θέλει να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο μέσα σε ένα σύννεφο δυσοσμίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να τρίβετε το παιδί κάθε μέρα. Ένα απαλό πλύσιμο κάθε φορά είναι μια χαρά για τα περισσότερα παιδιά, και αυτό είναι καλή είδηση για όποιον έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με το χρόνο του.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, λέει ότι αν δεν είναι βρώμικα, τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6 και 11 γενικά το μόνο που χρειάζονται είναι πραγματικά ένα μπάνιο για μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό σίγουρα δεν ακούγεται αρκετό, αλλά αν ένα παιδί είναι βρώμικο, δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα κάτι περισσότερο από αυτό. Και λίγη βρωμιά δεν είναι απαραίτητα κακή για ένα παιδί. Λίγη βρωμιά και τα μικρόβια μπορεί ακόμη και να κάνουν καλό για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού.

«Η έκθεση σε λίγη βρωμιά μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά», δήλωσε ο Δρ Michael Welch της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για το Parenting magazine. «Επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμα σε ανάπτυξη, φαίνεται να επωφελούνται όταν βρίσκονται γύρω από ιούς, βακτήρια και ακαθαρσίες.»

Όταν τα παιδιά γίνουν έφηβοι, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά καθημερινά μπάνιο ή ντους.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Βοηθήστε το μωρό σας να ρευτεί σωστά με 3 τρόπους

Αναλυτικός οδηγός: Μη φυσιολογική ανάπτυξη παιδιού 3 μηνών – 4 ετών. Σημάδια ανησυχίας.

Στις μαμάδες που γέννησαν με καισαρική: «Η γενναιότητα. Η δύναμη. Η ομορφιά»

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: