Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / Το Πλάνο μου για τον Τοκετό

Το Πλάνο μου για τον Τοκετό

sxedio_toketou

Αγαπητό προσωπικό του νοσοκομείου,

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με πράγματα τα οποία μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της γέννας, και θέλουμε να σας εφοδιάσουμε σχετικά με τον τρόπο που θέλουμε να διαχειριστείτε την εμπειρία της γέννας μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1.Εάν κάποια στιγμή εγώ η ο άντρας μου αρχίσουμε να κλαίμε στη σκέψη ότι πρόκειται να κρατήσουμε ζωντανό ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, παρόλο που και οι δυο ξεχνάμε ακόμα και να βγάλουμε τα σκουπίδια έξω, σας παρακαλώ απομακρυνθείτε διακριτικά, να μας μείνει λίγη αξιοπρέπεια τουλάχιστον.

2.Αν κάποια στιγμή ο σύζυγος μου προσπαθήσει να τρυπώσει στην αίθουσα τοκετού με σοκολάτα, γιατί το να είναι δίπλα σε μια γυναίκα που προσπαθεί να βγάλει ένα γιγάντιο μωρό από μέσα της τον έκανε να θέλει σοκολάτα σαν τρελός, παρακαλώ να την πάρετε και να του φέρετε ένα ποτήρι με πάγο.

3. Εάν μου προσφέρετε φάρμακα και πω όχι, μην ξεγελαστείτε, είναι η κωδική λέξη για το ναι! Δώστε μου όλα τα φάρμακα. ΤΩΡΑ!!

4. Αν μπούμε στο δωμάτιο μας και δεν λειτουργεί η τηλεόραση μας, παρακαλώ πυροβολήστε μας! Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να την βγάλουμε καθαρή χωρίς να υπάρχει κάτι να αποσπά την προσοχή μας.

5. Αν υπάρχει κάποια νοσοκόμα που είναι «σκληρή», δεν γελάει και δεν μας καθησυχάζει, παρακαλώ μην μας την εμφανίσετε. Θέλουμε την πιο χαμογελαστή και συμπονετική νοσοκόμα που διαθέτετε.

6. Μην μου δώσετε καθρέπτη για να δω την στιγμή που βγαίνει το παιδί μου από μέσα μου. Θα τον πάρω και θα τον κάνω χίλια κομμάτια.

7.Όταν γεννηθεί το μωρό μου, θέλω να το βάλετε αμέσως πάνω στο στήθος μου.

8. Η σύμβουλος θηλασμού είναι ευπρόσδεκτη στο δωμάτιό μας, αλλά παρακαλώ ενημερώστε τη, ότι θα δώσουμε πιπίλα στο παιδί αμέσως μόλις την δεχτεί, για να αποφύγει να μας κάνει κουβέντα σχετικά με «σύγχυση θηλών»!

Ευχαριστούμε που μας αφήσατε να συνοψίσουμε τις επιθυμίες μας σχετικά με την γέννηση του πρώτου μας παιδιού!

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του

Διαβάστε επίσης:

Η σημασία της επαφής δέρμα με δέρμα και τα οφέλη για τη μαμά και το μωρό

Αγαπητέ σύζυγε: «Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τη μητέρα του παιδιού σου…»

Βίντεο: Πραγματικά πλάνα πως αναπτύσσεται το έμβρυο!

 

Δείτε Επίσης

τα νεογέννητα καταλαβαίνουν πολλά

Τα νεογέννητα καταλαβαίνουν και αισθάνονται τα πάντα: «Μιλήστε τους»

Τα νεογέννητα μωρά αντιλαμβάνονται πολύ περισσότερα από ότι εμείς νομίζουμε. Κάθε φορά που ακούνε την …

error: