Αρχική / Μητρότητα / 3 Πράγματα που θέλουν να γνωρίζεις οι Εργαζόμενες Μητέρες!

3 Πράγματα που θέλουν να γνωρίζεις οι Εργαζόμενες Μητέρες!

 

ergazomenh_mhtera

1.Αγαπάμε τα παιδιά μας. Τα αγαπάμε πολύ. Τα σκεφτόμαστε συνέχεια. Ανησυχούμε γι’αυτά όταν είναι στο σχολείο, στον παιδικό ή στο σπίτι με την μπειμπισίτερ. Θέλουμε το καλύτερο γι’αυτά. Τα αγαπάμε τόσο όσο όλες οι άλλες μητέρες. Μοιάζει διαφορετικό βέβαια.

Δεν είμαστε εκεί να τα παραλάβουμε όταν τα φέρει το σχολικό. Υπάρχουν μέρες που αυτό μας σκοτώνει και θέλουμε απλά να τα παρατήσουμε όλα και να γυρίσουμε τρέχοντας σπίτι να μαγειρέψουμε και να φτιάξουμε κουλουράκια. Μετά συνειδητοποιούμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό και προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με ένα μήνυμα, μια έξτρα σφιχτή αγκαλιά και ότι άλλο μπορούμε. Ξέρουμε ότι η ζωή είναι περίπλοκη, η αγάπη όμως δεν πρέπει να είναι.

2.Χρειαζόμαστε τις άλλες μαμάδες. Την Παρασκευή άργησα να πάρω τα παιδιά μου 5 λεπτά από το σχολείο. Μια μαμά περίμενε εκεί με τα παιδιά μου και μια άλλη με κάλεσε να με ρωτήσει αν θα αργήσω και αν θέλω να πάρει αυτή τα παιδιά και να τα πάει σπίτι.

Ένιωσα ότι με αγαπάνε και ότι προσέχουν τα νώτα μου οι άλλες μαμάδες. Είμαι συνεχώς πίσω στις προθεσμίες και πάντα αργώ στις συναντήσεις, γι’ αυτό σας χρειαζόμαστε. Θέλουμε την βοήθεια σας και εκτιμάμε όσα κάνετε, εσείς οι άλλες μαμάδες για εμάς. Επίσης θέλουμε και οι δάσκαλοι να δείχνουν καμιά φορά κατανόηση όταν τα παιδιά αργούν 5 λεπτά στο σχολείο.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα στέκεσαι και θα περιμένεις το σχολικό για να παραλάβεις  το παιδί σου και δεις εκείνη την μαμά με τα τακούνια που βιάζεται και φαίνεται σαν χαμένη, σε παρακαλώ πήγαινε συστήσου. Προσκάλεσε την να γνωρίσει και άλλες μαμάδες. Σε χρειάζεται. Χρειάζεται φίλους!

3. Το Όχι μας δεν μειώνει το δικό σας Ναι. Πρέπει να πούμε όχι. Απλά πρέπει. Δεν μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά μας σχολικά πάρτυ, γιατί απλά δεν έχουμε τρόπο για να γυρίσουν τα παιδιά σπίτι. Δεν μπορούμε να πιάσουμε ψιλό-κουβέντα στα σχολικά δρώμενα γιατί απλά έχουμε ανάγκη να δούμε τα παιδιά μας να παίζουν με τους φίλους τους, θέλουμε να αιχμαλωτίσουμε την στιγμή πριν βρεθούμε και πάλι στη δουλεία.

Όμως σας θαυμάζουμε για τα ωραία σας μπισκότα, τα πάρτυ που διοργανώνεται και όλα αυτά που απαιτεί η εξουθενωτική ζωή μιας μαμάς πλήρους απασχόλησης.

Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε. Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί, μπορούμε να αγαπάμε αυτά τα παιδιά και την ζωή και να αποδεχτούμε ότι είναι περίπλοκη και τρελή αλλά είναι όμορφη- γι’ αυτό ας φερόμαστε με καλοσύνη η μια στην άλλη.

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Η σημασία της επαφής δέρμα με δέρμα και τα οφέλη για τη μαμά και το μωρό

Στις μαμάδες που γέννησαν με καισαρική: «Η γενναιότητα. Η δύναμη. Η ομορφιά»

Αγαπητέ σύζυγε: «Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για τη μητέρα του παιδιού σου…»

 

 

 

Δείτε Επίσης

%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8c%cf%80%ce%b1%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1

Πώς σχετίζεται η γονιμότητα της κόρης με την ηλικία εμμηνόπαυσης της μητέρας της

Τα ωοθυλάκια «φιλοξενούν» τα ωάρια και όταν είναι μειωμένα, υποδηλώνουν λιγότερες πιθανότητες σύλληψης. Η νέα …

error: