Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / Νέα μαμά; Απλά πες ΟΧΙ!

Νέα μαμά; Απλά πες ΟΧΙ!

nea-mama

Είσαι νέα μητέρα; Καταρχήν συγχαρητήρια. Σίγουρα από την ημέρα που ανακοίνωσες ότι θα γίνεις μητέρα δέχτηκες κάποιες συμβουλές (άλλες καλές, άλλες κακές, άλλες παράξενες). Εδώ θα διαβάσεις μια συμβουλή που καλό θα ήταν να την λάβεις σοβαρά υπόψη.

Έχεις το δικαίωμα απλά να πεις ΟΧΙ!

Τις επόμενες εβδομάδες που έρχονται, όλοι καταλαβαίνουν την ανάγκη σου για ξεκούραση καθώς και ότι πρέπει να αφοσιωθείς στην φροντίδα του νεογέννητου. Λογικά, δεν θα γκρινιάξει κανείς για λίγα άπλυτα πιάτα και δεν θα σου ζητήσει κανείς να κάνεις κάτι, αντίθετα θα φροντίσουν να είσαι ήρεμη και ξεκούραστη.

Παρ’ όλα αυτά κάτι παράδοξο συμβαίνει, περίπου την στιγμή που το μωράκι σου κλείνει τον ένα μήνα. Όχι με το μωρό, το οποίο πλέον έχει προσαρμοστεί σε λίγο πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Το μωράκι σου να είναι κάτι καινούργιο στην ζωή σου, αλλά οι άνθρωποι γύρω σου (ειδικά αυτοί που δεν έχουν παιδιά) πιστεύουν ότι ένας μήνας είναι αρκετό χρονικό διάστημα και περιμένουν από σένα να γυρίσεις στην «κανονική» ζωή και τις υποχρεώσεις σου.  Το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τώρα που έχεις μωρό.

Πέρυσι μπορεί να έκανες και να οργάνωνες ένα σωρό πράγματα, τώρα όμως το κεφάλι σου είναι γεμάτο με κλάματα, απαιτήσεις και άλλα μαμαδίστικα και δεν νιώθεις ικανή να φέρεις εις πέρας ακόμα και απλά πράγματα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να πεις όχι, και πρέπει να το κάνεις. Ακόμα και εαν δεν θες να κάνεις κάτι γιατί θα έχει ως συνέπεια το μωρό σου να περιτριγυρίζεται από ένα σωρό άγνωστους ή γιατί δεν έχεις προσαρμοστεί ακόμα με τον θηλασμό.

Πες όχι ευγενικά, πες όχι κατηγορηματικά όχι, κάνε αυτό που αισθάνεσαι. Μόνο μην πεις ναι και να εννοείς όχι.

Το να είσαι μητέρα είναι δύσκολη δουλειά ανεξαρτήτως της ηλικίας του παιδιού, αλλά όταν το παιδί σου είναι νεογέννητο, εκτός από ότι βιώνεις μια ολοκαίνουργια εμπειρία (με τα καλά και τα κακά της)  έχεις νέες υποχρεώσεις  και ευθύνες. Οπότε πάρε τον χρόνο σου και βάλε πρώτα απ’ όλα το μωρό, εσένα και την οικογένειά σου. Μην ντρέπεσαι λοιπόν, και πες ΟΧΙ.

Δείτε Επίσης

μαμά

8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται μια μαμά που έχει μάθει να δίνει απλόχερα …

error: