Αρχική / Κοινωνικά / Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι είναι οι 700.000 δικαιούχοι, τα κριτήρια και πως θα υπολογίζεται;

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποιοι είναι οι 700.000 δικαιούχοι, τα κριτήρια και πως θα υπολογίζεται;

 

elaxisto_eggyhmeno_eisodhma

700.000 Ωφελουμένους θα έχει από 1/1/2017 το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα το οποίο εκτός από την εισοδηματική ενίσχυση  περιλαμβάνει διασύνδεση με κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές – αγαθά και μέριμνα για επανένταξη στην αγορά εργασίας τρέχει ήδη πιλοτικά σε 30 δήμους με στόχο να καλύψει όλη την Ελλάδα μέσα στο 2017.

Το ποσό που θα παίρνουν κάθε μήνα οι δικαιούχοι αυτό θα είναι ίσο με τη διαφορά ανάμεσα στο εισόδημα του νοικοκυριού και στο εγγυημένο ποσό που του αντιστοιχεί.

Για παράδειγμα, οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά δικαιούται 400 ευρώ το μήνα. Εάν το συνολικό εισόδημά της είναι 250 ευρώ τότε θα εισπράττει από το πρόγραμμα του ΚΕΑ 150 ευρώ το μήνα.

Εάν το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε το μισό θα δίνεται σε ρευστό και το άλλο μισό με προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα χωρίς περιορισμούς ως προς τα είδη.

Οι δικαιούχοι θα έχουν επίσης διασύνδεση με συμπληρωματικές υπηρεσίες όπως:

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων
• Παροχή σχολικών γευμάτων
• Παραπομπή σε δομές κοινωνικής υποστήριξης
• Ένταξη σε προγράμματα αντιμετώπισης φτώχειας
• Ένταξη στα προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους
• Κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, κ.α.

Επίσης οι δικαιούχοι θα προωθούνται σε δράσεις ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας εφόσον είναι κάτω των 65 ετών και μπορούν να εργαστούν. Εάν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ,υποχρεούνται να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης η τήρηση τραπεζικού λογαριασμού και η υποβολή φορολογικής δήλωσης, ενώ το 20% των μισθών δε θα λαμβάνεται υπόψη για το εισοδηματικό κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα.

Όλα τα επιδόματα πρόνοιας περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του εισοδήματος, εκτός από το επίδομα αναδοχής, το επίδομα των απροστάτευτων τέκνων και τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας.

Από τον Ιανουάριο του 2017 θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και καθένας θα μπορεί να υποβάλει αίτηση οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο 2017.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος θα ντύσει πιο γρήγορα τα μωρά: Μαμά vs Μπαμπάς

Τα 5 πιο Σημαντικά λάθη των γονιών στην επιλογή του ονόματος του παιδιού!

My Mini Me Braids: 10+1 Υπέροχες πλεξούδες για όλες τις ώρες για μικρά κορίτσια, με οδηγίες

Δείτε Επίσης

michelle-williams

«Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου»: Περιγράφει η σύζυγος γνωστού ηθοποιού μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Σήμερα, η 36χρονη σύζυγός του Michelle Williams, επίσης ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή …

error: