Αρχική / Κοινωνικά / Σχολείο πετάει στα σκουπίδια το φαγητό μαθητή γιατί οι γονείς του έχουν οφειλές!

Σχολείο πετάει στα σκουπίδια το φαγητό μαθητή γιατί οι γονείς του έχουν οφειλές!

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af

Μια υπάλληλος σε σχολικό συγκρότημα της Πενσυλβανία η οποία εργαζόταν στο εστιατόριο του σχολείου, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της, όταν αναγκάστηκε από τη διοίκηση του σχολείου να πάρει το φαγητό που είχε δοθεί σε μαθητή, κατά την ώρα του μεσημεριανού, επειδή οι γονείς του δεν είχαν καλύψει τον εβδομαδιαίο λογαριασμό σίτισης. Η  Stacy Koltiska ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook τη νέα αυτή τακτική που είχε θέση σε ισχύ η διοίκηση του σχολείου, θέλοντας να ενημερώσει τους γονείς τι υφίσταται ένα παιδί όταν αυτοί έχουν αφήσει απλήρωτο κάποιο λογαριασμό.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η Koltiska, η διοίκηση προτιμά να πετά στα σκουπίδια το φαγητό που αντιστοιχεί σε μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού όταν οι γονείς τους έχουν οφειλές παρά να τους δίνει να φάνε.

«Την πρώτη εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία, την Παρασκευή, αναγκάστηκα να πάρω το μεσημεριανό ενός μαθητή της 1ης δημοτικού μέσα από τα χέρια του κι ενώ αυτός με κοιτούσε με έκπληξη και να του δώσω αντί αυτού μια φέτα ψωμί με μια φέτα κίτρινου τυριού. Φυσικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και εγώ ένιωσα αηδιασμένη από ένα σύστημα που για λίγα χρήματα θεωρεί πως είναι δικαιολογημένο να φέρεται έτσι στα παιδιά. Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό, αφού το ίδιο επαναλήφθηκε την επόμενη εβδομάδα και τότε αποφάσισα να παραιτηθώ. «

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η Koltiska περιγράφει την νέα απόφαση της διοίκησης του σχολείου που την οδήγησε στην παραίτησή της:

«Προς όλους τους υποψήφιους γονείς. Φέτος η Canon Mac εφαρμόζει έναν νέο κανόνα, τον 808.1 σύμφωνα με τον οποίο, κάθε μαθητής που έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο στο λογαριασμό σίτισής του ίσο ή μεγαλύτερο των 25 δολαρίων δεν θα λαμβάνει φαγητό. Επειδή ο νόμος λέει πως τα  παιδιά ηλικίας από Νήπια έως 1ης δημοτικού είναι υποχρεωτικό να λαμβάνουν φαγητό, σε αυτά και μόνο, αντί του μεσημεριανού ζεστού φαγητού που προβλέπεται, θα δίνεται μια φέτα ψωμί με μια φέτα τυρί. Φυσικά οι γονείς των εν λόγω παιδιών συνεχίζουν να χρεώνονται την αξία ενός κανονικού μεσημεριανού φαγητού, το οποίο όμως έχουν στερηθεί τα παιδιά τους και έχει καταλήξει στα σκουπίδια. Να ξέρατε μόνο πόσο φαγητό καταλήγει στα σκουπίδια αντί της κοιλιά των παιδιών σας. Φαγητό που εσείς συνεχίζετε να χρεώνεστε.»

Ο υπεύθυνος της διοίκησης της Canon-McMillan, Michael Daniels, δήλωσε πως με την εφαρμογή του νέου αυτού κανόνα, ο αριθμός των γονιών που αφήνουν ακάλυπτους λογαριασμούς έχει μειωθεί δραστικά. «Δεν ήταν σκοπός μας να ντροπιάσουμε κάποιο παιδί μέσω αυτής της πολιτικής, απλά να μειώσουμε τα ακάλυπτα ποσά. Υπάρχουν 300 περίπου οικογένειες που έχουν οφειλές.» Φαίνεται να δήλωσε στον  WTAE, o Matthew Daniels.

Και είναι σωστό, θα αναρωτηθεί κάθε λογικός άνθρωπος, να στερείς από ένα παιδί το φαγητό του; Να σερβίρεις στο χώρο του εστιατορίου το μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια να περνάς μπροστά από παιδιά της πρώτης δημοτικού, του νηπιαγωγείου ή και μεγαλύτερα και να αφαιρείς το ζεστό πιάτο που μόλις σερβίρισες, λέγοντας,  «οι γονείς σου δεν έχουν πληρώσει γι αυτό» και στη συνέχεια σε όσα από αυτά είναι ηλικίας από 4-6 ετών να δίνεις μια φέτα ψωμί με τυρί ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά τίποτα, αφήνοντάς τα νηστικά και πεινασμένα για λίγα δολάρια; Και όλα αυτά να διαδραματίζονται μπροστά στους υπόλοιπους μαθητές και συμμαθητές αυτών.

Αυτή ακριβώς την εικόνα, αυτή τη σειρά γεγονότων η οποία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα που χρεώνεται και πιστώνεται ο λογαριασμός ενός μαθητή, περιέγραψε η  Koltiska. Αυτή η εικόνα ήταν που την αηδίασε τόσο, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες πολιτικές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Πολιτικές που αφήνουν παιδιά νηστικά, που τα εξευτελίζουν μπροστά στους υπόλοιπους συνομήλικούς τους. Αυτός ο νέος κανόνα είναι μια μορφή εκφοβισμού, από τις χειρότερες που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα και θύματα είναι για άλλη μια φορά τα παιδιά. Μετά από τόσες προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια να εξαλειφθούν τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, ποιος θα φανταζόταν ότι θα έφτανε μια μέρα που το ίδιο το σχολείο, με τις ευλογίες της διοίκησης, της περιφέρειας και αυτών που υποτίθεται ότι νομοθετούν για να προστατεύουν και να υπηρετούν πρώτα από όλους τα παιδιά μας, θα ασκούσε μέσα στο χώρο του σχολείου τον εκφοβισμό. Κι όλα αυτά για λίγα δολάρια.

Οποιοδήποτε χρέος κι αν έχουν οι γονείς, η διοίκηση και οι αρμόδιοι οφείλουν να το συζητήσουν με τους γονείς και όχι να εμπλέκουν σε αυτό τα παιδιά.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο αηδιαστικό από το να πετάς φαγητό και να αφήνεις νηστικά παιδιά», γράφει η Koltiska

«Κουστούμια γύρω από ένα τραπέζι διοίκησης». Έτσι, χαρακτήρισε τα μέλη της διοίκησης η Koltiska σε συνέντευξή της στην Washington Post.

«Την επόμενη φορά που θα ψηφίσουν κάτι τέτοιο, να έρθουν στο χώρο του εστιατορίου και να το εφαρμόσουν μόνοι τους και όχι να βάζουν εμάς να το κάνουμε. Να έχουν το θάρρος να κατέβουν μέχρι εδώ και να εφαρμόσουν αυτό που ψήφισαν, κοιτώντας τα παιδιά-θύματα στα μάτια»…

Γράφει κλείνοντας την ανάρτησή της, η Koltiska. Μια ανάρτηση που πήρε πολύ μεγάλη διάσταση, αφού έγινε θέμα συζήτησης σε πολλές εφημερίδες.

 Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Δείτε Επίσης

michelle-williams

«Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου»: Περιγράφει η σύζυγος γνωστού ηθοποιού μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Σήμερα, η 36χρονη σύζυγός του Michelle Williams, επίσης ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή από τη συμμετοχή …

error: