Αρχική / Μητρότητα / Νέα Μαμά / Συμβουλές επιβίωσης, τις 6 πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο!

Συμβουλές επιβίωσης, τις 6 πρώτες εβδομάδες με το νεογέννητο!

newborn-with-mom

Όσο προετοιμασμένη και να είστε όταν έρθει το μωρό, θα συνειδητοποιήσετε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική από όλα αυτά που διαβάζατε. Αργότερα βέβαια, κάπου μεταξύ της πρώτης  νύχτας και της έκτης εβδομάδας, θα έχετε γίνει ειδική. Παρακάτω ακολουθούν κάποια μαθήματα τα οποία μαθαίνονται μόνο στα χαρακώματα:

1. Αποκτήστε τον έλεγχο των επισκέψεων

Μόλις αφήσετε το νοσοκομείο, το σπίτι σας θα γίνει το νέο στέκι. Είναι ωραίο να δέχεσαι ευχές και δώρα , αλλά για τις πρώτες εβδομάδες κρατήστε τους επισκέπτες μακριά. Ο κανόνας των επισκεπτών: Εάν πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι για να έρθουν ή αν δεν νιώθουν άνετα με τα γυναικεία στήθη, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα επισκεπτών.

2. Κοιμηθείτε

Υπάρχει ένας λόγος που οι πολεμιστές χρησιμοποιούν το βασανιστήριο του ύπνου για να αποδυναμώσουν τους εχθρούς τους. Κάθε βράδυ, για τις 6 πρώτες εβδομάδες, το μωρό σας θα σας λυγίζει. Αλλά όταν θα ξυπνάτε, εξαντλημένη από την έλλειψη ύπνου, θα αγαπάτε όλο και περισσότερο το μωρό σας.

Από εδώ και στο εξής, θα βλέπετε για πάντα τις μητέρες ως ομήρους των μωρών «κλεφτών ύπνου». Αλλά επίσης θα ξέρετε την απόλυτη αγάπη που βρίσκουν όταν μυρίζουν τα μωράκια τους τα ήσυχα πρωινά.

Γι’ αυτό ρίξτε ένα υπνάκο με την παραμικρή ευκαιρία και πήγαινε για ύπνο νωρίς. Μόλις κοιμηθεί το μωρό, ρίξτε ένα υπνάκο, όταν γυρίσει ο μπαμπάς σπίτι, ρίξτε ένα υπνάκο. όταν έρθει η μητέρα σου, ρίξτε ένα υπνάκο. Μην αφήσετε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

3. Κάψτε τα βιβλία

Τα βιβλία σας δίνουν το πρόγραμμα για το τέλειο μωρό, αλλά όχι το τέλειο πρόγραμμα για το δικό σας μωρό. Οδηγούν στην ανασφάλεια και σας μπερδεύουν με το τι πρέπει να κάνετε και τι όχι..

4. Αφήστε το μωρό να κοιμηθεί

Εάν το μωρό θέλει να κοιμηθεί στο κάθισμα του αυτοκινήτου, αφήστε το. Εάν κοιμάται πολύ, αφήστε το. Εάν κοιμηθούν μετά το φαγητό, αφήστε το. Απλά αφήστε το να κοιμηθεί.

5. Κάντε βόλτες

Βόλτες στο πάρκο, στην παραλία, στα μαγαζιά.

Η πρώτη βόλτα θα είναι δύσκολη. Θα κοιτάτε τα συρτάρια σου και θα αναρωτιέστε τι παντελόνι θα φορέσετε. Θα τοποθετήσετε το κάθισμα του αυτοκινήτου λάθος. Δεν θα μπορείτε να ξεδιπλώσετε το καροτσάκι. Θα ιδρώσετε, το μωρό θα κλαίει. Θα θηλάσετε δημόσια το παιδί και θα το έχετε καλυμμένο, κάτι που δεν θα του αρέσει, και η όλη διαδικασία θα είναι κάπως άβολη. Θα ορκιστείτε ότι δεν θα ξαναβγείτε από το σπίτι μέχρι το παιδί να είναι πιο ευτυχισμένο στον έξω κόσμο από ότι στο σπίτι και θα αναρωτιέστε γιατί το επιχειρήσατε τόσο νωρίς.

Προετοιμάστε για την πρώτη βόλτα, και σιγουρευτείτε πως θα έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Οι πρώτες έξι εβδομάδες έχουν να κάνουν με την επιβίωση- την δικιά σας και του μωρού σας. Ευτυχώς η μητέρα φύση έχει προνοήσει για την ανταμοιβή σας… με το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας.  

 Ειρήνη Γερογιαννάκη

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

5 συνήθεις απορίες των γονιών για το νεογέννητο βρέφος

Έξυπνες δραστηριότητες για παιδιά (0- 5 ετών)

Τα 25+1 παράξενα των νεογέννητων μωρών που δε γνωρίζατε

Δείτε Επίσης

χαρακτηριστικά νεογέννητου βρεφους

40 φυσιολογικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στα νεογέννητα βρέφη

Πρώτη φορά γονείς; ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Η καρδιά σας θα έχει σίγουρα πλημμυρίσει από ποικίλα συναισθήματα, ευτυχίας, …

error: