Αρχική / Μητρότητα / Εγκυμοσύνη / Σας παρακαλώ σταματήστε να με ρωτάτε για τη φουσκωμένη κοιλιά μου: «Μου ραγίζετε την καρδιά»

Σας παρακαλώ σταματήστε να με ρωτάτε για τη φουσκωμένη κοιλιά μου: «Μου ραγίζετε την καρδιά»

%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b4%cf%85%ce%bc%ce%b7-%ce%ba%cf%8d%ce%b7%cf%83%ce%b7_mommy

Το συγκινητικό μήνυμα μιας εγκυμονούσας

Η γυναίκα στο φαρμακείο και ο κύριος που περίμενε τη σειρά του, κοίταξαν τη φουσκωμένη κοιλιά μου και με ρώτησαν, πότε γεννάω. Έχω συνηθίσει ν’ ακούω αυτή την ερώτηση το τελευταίο διάστημα. Η κοιλιά μου έχει φουσκώσει πολύ, είναι αλήθεια.

«Από μέρα σε μέρα γεννάς, έτσι;»

Αυτό είναι το σχόλιο που ακούω και απαντάω απλά με ένα σφιγμένο χαμόγελο στα χείλη. Δεν φταίνε τίποτα, το ξέρω. Είναι φυσικό να είσαι περίεργος για τη φουσκωμένη κοιλιά μιας γυναίκας. Είμαι βοηθός μητρότητας κι έχω δει πολλές φουσκωμένες κοιλιές και κάθε φορά κρατάω την ερώτηση στα χείλη μου. «Πότε γεννάς;» Δε ρωτάω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Δεν ξέρεις τι κρύβει η κάθε κοιλιά, η κάθε εγκυμοσύνη.

Κι εγώ παρόλο που βρίσκομαι στην 25 και 1/2 εβδομάδα της κύησης μοιάζω τεράστια, σαν να είμαι έτοιμη να γεννήσω από στιγμή σε στιγμή. Μόνο που εσείς όλοι που με ρωτάτε με περιέργεια και ενθουσιασμό, δε γνωρίζεται την αλήθεια. Κι εγώ δε θέλω να τη μοιραστώ. Έτσι, απλά σφίγγω την καρδιά μου και βάζω ένα χαμόγελο στο στόμα. Δεν απαντάω, ναι ή όχι, στις ερωτήσεις. Δε λέω ψέματα. Απλά χαμογελάω… Χαμογελάω για να μην κλάψω…

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν η γυναίκα στο φαρμακείο με ρώτησε, πότε γεννάω, απάντησα «Τον Δεκέμβρη» χωρίς να το σκεφτώ. Και είδα μια έκφραση απορίας να απλώνεται στο πρόσωπό της. «Ίσως έπρεπε να πω ψέματα», σκέφτηκα. Ίσως έπρεπε να πω «τον Σεπτέμβρη» ή «τον Οκτώβρη». Αλλά δε θέλω να πω ψέματα. Δε θέλω να είμαι υποχρεωμένη να λέω ψέματα. Ούτε να είμαι υποχρεωμένη να δίνω εξηγήσεις στην καλοπροαίρετη περιέργεια των αγνώστων. Αυτή η καλοπροαίρετη περιέργεια σας με πληγώνει.

Ο κύριος που περίμενε τη σειρά του, ήταν γιατρός. Κοίταξε την κοιλιά μου και χαμογέλασε. «Τρίδυμα;» με ρώτησε… κι ένιωσα κάτι να ραγίζει μέσα μου.

Θα θελα να σας πω την αλήθεια αλλά δε θα το κάνω. Δε θέλω να σας κάνω να αισθανθείτε άβολα. Θα σας αφήσω λοιπόν στην ευδαιμονία της άγνοιας και θα συνεχίσω να ελπίζω, πως ίσως ο δισταγμός μου να απαντήσω σε περισσότερα, θα σας αφυπνίσει. Ίσως την επόμενη φορά να σκεφτείτε πριν ρωτήσετε κάποια εγκυμονούσα για τη φουσκωμένη κοιλιά της. Πιστεύω πως αν και θα σας φανεί δύσκολο να το καταλάβετε, οι άνθρωποι θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν κάποια όρια…  Στις ερωτήσεις… Στην περιέργεια… Καλοπροαίρετη ή όχι, δεν έχει σημασία…

Στην ερώτηση του κυρίου που ήταν γιατρός και περίμενε τη σειρά του, αν περιμένω τρίδυμα, απάντησα «ΟΧΙ» . Είπα ψέματα και ύστερα έφυγα. Ίσως σκέφτηκε πως είμαι περίεργη. Ίσως όμως να υποψιάστηκε κάτι από το δισταγμό μου. Ίσως να κατάλαβε πως είχε περάσει τα όρια. Ίσως την επόμενη φορά αυτός και η κυρία στο φαρμακείο να σκεφτούν περισσότερο πριν κάνουν μια ερώτηση για να ικανοποιήσουν την καλοπροαίρετη περιέργειά τους.

Μέσα μου κουβαλάω τρία γλυκά μωρά. Αν απαντούσα αλήθεια στις ερωτήσεις τους, θα έλεγα…

«Πότε γεννάς;»

«Τον Δεκέμβρη»

«Τρίδυμα;»

«Ναι. Τον γιο μου, που περιμένω με λαχτάρα και τις δίδυμες νεκρές κόρες μου.»

 Επιμέλεια: Εύα Ακριβοπούλου

* Το παρόν αποτελεί πρωτότυπο άρθρο και απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!Αγοράκι 10 μηνών κόλλησε σαλμονέλα και μηνιγγίτιδα από κάτι που κάνουμε όλοι οι γονείς!!

Είσαι έγκυος και έχεις ναυτία; Υπάρχει λόγος να είσαι χαρούμενη!!

Δείτε Επίσης

πλακούντας

Πλακούντας: Ένας εκπληκτικός μηχανισμός και ο καθοριστικός του ρόλος στην ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ρόλος του πλακούντα είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι ένας εκπληκτικός μηχανισμός, …

error: