Αρχική / Must See / Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ανησυχητική παρενέργεια εντοπίστηκε στις γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Ανησυχητική παρενέργεια εντοπίστηκε στις γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

antisullipsi_katathlipsh

Έχω κάνει αμέτρητες συζητήσεις με τις φίλες μου για τον αρνητικό αντίκτυπο των αντισυλληπτικών. Κάποιες λένε ότι τις κάνει να «αισθάνονται πολύ πιο συναισθηματικές», άλλες ότι τις «τρελαίνει» και άλλες τις κάνει «αναίσθητες»  .

Λοιπόν, Δανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσαν τους φόβους μας – αυτές οι «επιπτώσεις» δεν είναι τόσο φανταστικές όπως ελπίζαμε.

Αντισύλληψη και κατάθλιψη

Τα νέα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Jama Psychiatry journal, αποκαλύπτουν πως οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά έχουν κατά 23%  περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αντικαταθλιπτική αγωγή κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε σχέση με αυτές που δεν παίρνουν αντισυλληπτικά.

Και, ακόμη πιο τρομακτικό, το χάπι κατέληξε να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αντισύλληψης.

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά έμπλαστρα έχουν διπλάσιο κίνδυνο να πάρουν φαρμακευτική αγωγή κατά της κατάθλιψης, ενώ εκείνες που χρησιμοποιούν κάποια ενδομήτρια μέθοδο αντισύλληψης, έχουν 40-60% περισσότερες πιθανότητες

Οι έφηβες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο

Τα ευρήματα από την ανάλυση των πληροφορίες από τα εθνικά μητρώα που περιέχουν δεδομένα για πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες ηλικίας 15-34, έδειξαν ότι τα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης ως παρενέργεια της αγωγής για αντισύλληψη.

Τα κορίτσια ηλικίας 15 έως 19 που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αντικαταθλιπτική αγωγή, σε σχέση με εκείνες που δεν το έπαιρναν αντισυλληπτικά – οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να συνδέεται με τα επίπεδα προγεστερόνης, η οποία αποδεδειγμένα έχει αντίκτυπο στη διάθεση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου της.

Αυτά τα νέα στατιστικά στοιχεία υποστηρίζουν την θεωρία ότι η προγεστερόνη μπορεί να συνδεθεί με την κατάθλιψη, επειδή «η προγεστερόνη κυριαρχεί», αναφέρει η έκθεση.

Ωστόσο, η μελέτη έχει περιορισμούς, και ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Øjvind Lidegaard δηλώνει σαφώς, «Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να εξετάσει η κατάθλιψη ως μια πιθανή αρνητική επίδραση των ορμονικών αντισυλληπτικών.»

Τελικά είναι σημαντικό για τις γυναίκες να βρουν τη μέθοδο αντισύλληψης που είναι σωστή για αυτές, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να είναι η «κοινή» ένα πρώτα να προσπαθήσετε. Αν έχετε έφηβες κόρες, να τις ενθαρρύνεται να μιλήσουν για τα συναισθήματα και τα συναισθήματά τους, και να λαμβάνεται υπόψη τυχόν ανησυχητικές αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστή παρουσιάστρια γέννησε δίδυμα!!

Διαζύγιο βόμβα στην ελληνική showbiz: «Έχουμε χωρίσει και είναι οριστικό!»

Ελληνίδα τραγουδίστρια μας δείχνει τον 27 ημερών γιο της!!

Δείτε Επίσης

πείραμα

Θα σταματούσατε αν βλέπατε αυτό το μικρό παιδί μόνο στο δρόμο; [Πείραμα της Unicef]

Πως αντιδρά αλήθεια ο κόσμος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί μόνο του στο δρόμο; Αν …

error: