Αρχική / Must See / Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: 8χρονος έχασε την όραση του από παιχνίδι που έχουν ΟΛΑ τα παιδιά!

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: 8χρονος έχασε την όραση του από παιχνίδι που έχουν ΟΛΑ τα παιδιά!

 

exase_thn_orash_laser

Τα παιδιά θα κοπούν κοπούν, θα αποκτήσουν γρατσουνιές αλλά και μελανιές. Περίεργα και γενναία, τα παιδιά παίζουν συνεχώς και εξερευνούν. Είναι μέρος του να μεγαλώνουν. Αλλά το παιχνίδι που φαίνεται ακίνδυνο μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ πιο σοβαρό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιώντας λέιζερ για να παίξουν τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ, αλλά η εμπειρία ενός 8χρονου αγοριού με λέιζερ είναι η απόδειξη της σοβαρής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει. Ο Johnny Marshall ήταν στην στο σχολείο της αδελφής του όπου γινόταν κάποιο παζάρι, τότε είδε ένα στυλό λέιζερ σε ένα πάγκο. Μετά από αμέτρητα παρακάλια οι γονείς του, του το αγόρασαν .

Ο Johnny έπαιζε με το καινούργιο του παιχνίδι στο σπίτι όταν το έστρεψε προς τα μάτια του από καθαρή περιέργεια (το κάνουν σχεδόν όλα τα παιδιά όταν παίζουν με λέιζερ). Μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου κατάφερε να πάθει θερμικό έγκαυμα και μόνιμη βλάβη στον αμφιβληστροειδή.

Το Κέντρο Συσκευών και Ακτινολογικής υγείας (Center for Devices and Radiological Health) δηλώνει πως τα λέιζερ που κυμαίνονται στα 3-5 milliwatt βρίσκονται στο όριο της ομοσπονδιακής ασφάλειας. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια αναφορά για βλάβη στα μάτια από αυτά τα λέιζερ. Βέβαια υπάρχουν πολλά λέιζερ που η ακτινοβολία τους ξεπερνά τα ομοσπονδιακά όρια, αυξάνοντας τον κίνδυνο για όποιον έρθει σε επαφή με αυτά.

Στην Αγγλία υπάρχουν διαφορετικά όρια όσον αφορά τα λέιζερ. «… Αν ήταν εντός των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα είχε κάνει τη ζημιά», είπε η μητέρα του Johnny, Angela Marshall. «Αλλά δυστυχώς, ήταν εισαγόμενο , και ως εκ τούτου ήταν της τάξης 3Β λέιζερ, η οποία είναι μεταξύ 5 και 500 milliwatts.» Τα λέιζερ κλάσης 3B  που κυμαίνονται 5-500 milliwatts μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον οφθαλμό μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου , ακόμη και από απόσταση. Σοβαρή οφθαλμική βλάβη μπορεί να προκύψει από τα 100 μέτρα.

laser pointer

Παρόλο που ο Johnny, ευτυχώς, δεν βιώνει πόνο, το 75% της όρασής του έχει χαθεί, και αυτός θα πρέπει να περιορίζεται στο 25% της όρασης του για το υπόλοιπο της ζωής του. Εάν χρησιμοποιείτε ένα  λέιζερ, ακολουθούν επτά σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια θα πρέπει να θυμάστε:

  1. Μην χρησιμοποιείτε λέιζερ χωρίς ετικέτες – Τα εισαγόμενα λέιζερ μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνα, επειδή είναι πιο δυνατά και δεν ξέρετε την ακτινοβολία.
  2. Μην στρέφετε το λέιζερ στο πρόσωπο ή τα μάτια – Οι ακτίνες λέιζερ μπορεί να βλάψουν τον αμφιβληστροειδή. Ποτέ μην στρέφετε μια το λέιζερ στο πρόσωπο ή τα μάτια κανενός.
  3. Μην στρέφετε τα λέιζερ σε αεροσκάφη – Ακόμη και είναι χαμηλής ακτινοβολίας μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 2,2 και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
  4. Μην στρέφετε τα λέιζερ σε αυτοκίνητα – Μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή τύφλωση ή τυφλά σημεία. Ποτέ μην στρέφετε ένα λέιζερ οπουδήποτε κοντά σε οχήματα.
  5. Μην κρατάτε το λέιζερ στραμμένο προς στο δέρμα – Ένα ισχυρό λέιζερ μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα
  6. Μην το στρέφετε σε ζώα – Είναι πολύ εύκολο να μπει η ακτίνα στα μάτια του ζώου.
  7. Μην δίνετε τα λέιζερ στα παιδιά – Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους που υπάρχουν από την χρήση ενός λέιζερ, έτσι είναι καλύτερο να τα κρατήσετε μακριά τους.

* Απαγορεύεται η αντιγραφή, επικόλληση και αναδημοσίευση του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο ή τεχνική μέθοδο χωρίς την πρότερη ρητή έγκριση του mommyandthecity.gr και του συγγραφέα/αρθρογράφου και δημιουργού του.

Διαβάστε επίσης:

Γνωστή παρουσιάστρια γέννησε δίδυμα!!

Χωρισμός για Ελληνίδα τραγουδίστρια και ποδοσφαιριστη

Εξομολόγηση Καραβάτου: «Είχα χάσει το κουράγιο μου!»

Δείτε Επίσης

15 βρεφικά δωμάτια

15 ιδέες για να φτιάξετε το πιο υπέροχο βρεφικό δωμάτιο

Περιμένετε το πρώτο σας παιδάκι και ετοιμάζετε το βρεφικό του δωμάτιο; Φανταζόμαστε τη χαρά και …

error: